Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

210 órányi online társasjátékozással gyűjtene adományokat az Indahouse

Hátrányos helyzetű gyerekek számára szervez társasmaratonokat az Indahouse Hungary civil szervezet, idén a járványhelyzet miatt az internetre költöznek.

Az Indahouse Társasmaraton egy játékkal egybekötött adománygyűjtő esemény a borsodi falvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztéséért.

A kezdeményezéshez csatlakozott Vecsei H. Miklós és Lovas Emília színészek, Harcsa Veronika zenész és Molnár Andrea műsorvezető is.

A nagykövet szerepét vállalta Dunai Bernadett, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok tulajdonosa, valamint a Manna FM és a Mit játsszunk? vlog csapata is. A Pagony és a Reflexshop ajándékcsomagokkal járul hozzá az akció sikeréhez.

„Ez a kampány olyan, mint a Indahouse maga. Mindenki hozzá tud tenni, bebizonyítva, hogy a sok kicsi sokra megy. Hatéves szervezetünk a kezdetektől főként adományokból működik, vállalatok és magánszemélyek is támogatják a munkánkat, csak velük lehetséges, hogy ma már 110 borsodi aprófalvakban élő gyereknek tartunk fejlesztő foglalkozásokat hétről hétre”, mondja Benkő Fruzsina, az Indahouse Hungary alapítója.

A szervezet önkéntesei az ország legszegényebb településein élő gyerekeknek tartanak egyéni és csoportos foglalkozásokat, és szeretnének hozzájárulni, hogy önmegvalósító, felelős, a saját sorsukat irányító felnőttekké váljanak. 

A gyerekek fejlesztésében fontos szerepet játszanak a társasjátékok, ezért az Indahouse minden évben adománygyűjtő társasmaratont szervez. Idén az esemény a karantén miatt az internetre költözik.

A kihívás lényege, hogy május 9-én összegyűljön 210 órányi társasjáték-élmény, valamint óránként legalább 5000 forint adomány. Bárki regisztrálhat a honlapjukon, és ott jegyezheti az órákat, amiket játékkal tölt aznap akár online, akár offline.

A kampányban az érintett családok is részt vesznek, elmesélve, hogy miért fontos nekik az Indahouse munkája. Emellett társszervezetek is csatlakoznak, mint az Egy Sima Egy Fordított, a Fortély-sátor és a Tudatos Ifjúságért Alapítvány.

A Társasmaraton célja, hogy egy havi működési költségünket összegyűjtsenek, ami jelenleg másfél millió forint.

Borítókép: Indahouse Hungary

Oszd meg!

"Ha van valami, ami biztosan nem működik, az az, ha egy befektetőnek írsz a LinkedInen."