Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Reuters jack ma

20 milliárd dollárnyi részvénnyel menne a hongkongi tőzsdére az Alibaba

A kínai internetes kereskedelmi óriás 2014-ben már sikeres tőzsdei bevezetést (IPO) zárt New Yorkban, most hasonlóra készülnek Hongkongban is. Anonim források szerint a részvénykibocsátásából származó forrást – nem meglepő módon – technológiai beruházásokra fordítaná az Alibaba Group.

A lépéssel nemcsak a forrásbevonás a cél. A politikai kockázatok miatt a diverzifikáció és a kínai befektetők bevonása is fontos szempont lehet. A Reuters informátorai szerint a cég az év második felében bocsátaná ki részvényeit Hongkongban, az Alibaba szóvivője egyelőre nem kommentálta a hírt.

Az Alibaba jelenleg a legnagyobb tőzsdén jegyzett kínai cég, piaci kapitalizációja több mint 400 milliárd dollár.

A március végével záródott pénzügyi évben a cég forgalma az előző évhez képest 51 százalékkal, 376,844 milliárd jüanra (56,152 milliárd dollárra) nőtt, adózott eredménye pedig 87,600 milliárd jüan (13,053 milliárd dollár) lett.

Kiemelt kép: Reuters

Oszd meg!