Megsúgjuk, hová érdemes zúzapörköltért menni Budapesten, és bemutatunk egy sztahanovista győri pincért, aki ráadásul még borravalót sem fogad el. Ha nem olvassa az Espressót, talán soha nem hall kiborgcsótányokról, a lánykérős pókember-videóról és a szakálltörténelemről sem olvashat épp bárhol.
Olvasd, amit mi is olvasunk!
Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.
1 perces
Melyik a világ legerősebb vállalati logója? Az alma nincs benne az első háromban, az idősebb ázsiaiak nem feltétlenül az Apple-re gondoltak, amikor meglátták.
Vitray Tamás, Barabási Albert-László, Rubint Réka és Schobert Norbi az ország egyetlen üzleti talkshow-jában. Galambos Márton kérdez és belekérdez. Október 11-én a Forbes Flow-n.
Dizájnerek, miért ne készítsenek maguknak saját kápolnát? A két fiatal magyar építész különleges esküvői helyszínről gondoskodott.
3 perces
A mentálisan erős emberek ezt a 13 dolgot nem csinálják. Az amerikai Forbes egyszer már megörvendeztettt minket a mentálisan erős szülők tulajdonságaival, de itt nem ért ám véget a történet.
Egy győri pincér úgy dolgozik, mint egy robot. De csak angolul ért, az egyedi panaszokra nem reagál és borravalót sem kap. Persze, mert tényleg egy robot!
Zúzapörkölt, oldalas, kolbászok. A budapesti Cupákosban magas szinten készítik, most meg készülhetnek egy berlini versenyre.
5 perces (vagy hosszabb)
Nagyüzemi, kisüzemi, kézműves... A sör úgy általában nagyot ment a 2010-es években, de egy-két fogalmat ideje rendbe tenni.
Nyugi, itt száguldozhatok, a Waze jelzi a trafit! Háhá, barátocskám, tévedsz! A rendőrség új módszereket vet be, mert túl sok az elmeroggyant gyorshajtó.
Egy kis történelem: a szakáll régtől fogva a férfi test egyik szimbóluma, de egyúttal felforgató hatással is bírhat (lásd: beatzenekarok a Kádár-rendszer idején). Jobban hasonlít napjaink szakálldivatja a 19. századéra, mint gondolnánk.