Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

10 elképesztő luxuslakosztály óceánjáró hajókon, ahol a szupergazdagok pihenik ki az év fáradalmait

A luxus hajóutakat biztosító cégek állandó háborúban állnak egymással – mindenki próbál még extravagánsabb, stílusosabb megoldásokkal előrukkolni, hogy a tökéletes pihenésre áhítozó utasok minden kívánsága teljesüljön.

Mesterséfek, Las Vegast kenterbe verő szórakoztatás, lenyűgöző útvonalak – ezek mind a verseny részei, de a harc sehol sem olyan kiélezett, mint a lakosztályok esetében. A Forbes Travel Guide összeállított egy listát a legelképesztőbb luxuslakosztályokról, amikben megpihenhet a fáradt tengerjáró.

Oceania Cruises

Oceania Riviera
Owner’s Suite, OCEANIA RIVIERA

A 2000 négyzetlábnál (közel 200 négyzetméter) is nagyobb Owner’s Suites névre keresztelt lakosztály az Oceania Cruises két zászlóshajójának, a Marinának és a Riviérának az ékköve. A bútorok a Ralph Lauren Home-ból kerültek a hajóra, a lakosztálynak a része két külön gardróbszoba, kinti és benti jacuzzi, valamint egy zeneszoba. Aki ezt a lakosztályt választja, mellé megkapja a belépőt a saját könyvtárral felszerelt Executive Lounge-ba is.

Disney Cruise Line

Disney Cruise Line
Disney Cruise Line Fotó: MATT STROSHANE/forbes.com

Nem számít, hogy a négy, Mickey egér logós luxushajó közül melyiket választja az utas, panaszra biztos nem lesz oka, ha a Concierge Royal Suite-ok egyikében tölti az éjszakákat. Az art-decoval felvértezett, saját verandával rendelkező lakosztály verandája saját örvénymedencével rendelkezik, az ide foglaló vendéget a hivatalos beszállás előtt már saját hordárok fogadják, valamit a vendég hozzáférést kap az exkluzív Concierge Lounge-hoz is.

Celebrity Cruises

Iconic Suite
Iconic Suite / fotó: BAHAMAS VISUAL SERVICES/Forbes.com

A Celebrity a modern, friss design-nal csábítja az utazókat, a legszebb lakosztályaik az Edge’s Iconic Suites névre kereszteltek. Ezek a flotta legnagyobb lakosztályai,és az 1892 négyzetlábas alapterületbe nem is számít bele a szobához tartozó terasz, ahol jacuzzi és napozóágy várja az utazókat. A hatalmas felületű masszív üvegablakokkal körbevett lakosztályokban két hálószoba és két fürdőszoba található, mindkettő zuhannyal és örvénymedencével felszerelve. A fapadló meglepően jól harmonizál a szürke és fehér árnyalatok játékával, mely frissességet kölcsönöz a belső térnek, de ezt az esztétikusság határain belül teszi.

Regent Seven Seas

Regent Seven Seas

Regent Suite / Fotó: REGENT SEVEN SEAS/ Forbes.com

A Regent Seven Seas leginkább arról híres, hogy olyan utakat szerveznek, amik alatt gyakran kötnek ki, hogy a kalandorok felfedezhessék a szigeteket. A Regent Suite nevű lakosztályukkal viszont most ingoványos terepre tévedtek, mert aki egyszer ide becsekkol, az nem biztos, hogy többet ki akarja tenni a lábát a hajóról. A 4400 négyzetlábas hatalmas lakosztályban két hálószoba, egy üvegfalakkal körbevett kert, sőt, koncertzongora is megtalálható.

Azamara

Club World Owner’s Suite
Club World Owner’s Suite/ Fotó: MICHEL VERDURE/ forbes.com

Az Azamara Quest és az Azamara Journey egy apró, ám annál vonzóbb lakosztályt kínál a tengeri luxus kedvelőinek. Club World Owner’s Suite lakói egy 233 négyzetlábas, bútorozott verandán szippanthatják be a frissítő tengeri levegőt minden reggel, de bent sem kell szomorkodni, a márvány fürdőszoba mellé azonnali szobainas szolgáltatás is jár.

Crystal Cruises

Crystal Cruises
Crystal Penthouse/ Fotó: CRYSTAL CRUISES/ forbes.com

1300 négyzetlábas lakosztály önmagában is jól hangzik, de a saját inassal is rendelkező Crystal Penthouse a Crystal Cruises két hajóján, a Symphony-n és a Serenity-n azért tartogat extrákat – például Swaroski-csillárt, padlófűtéssel rendelkező fürdőszobákat, beépített nagyképernyős tévéket, és óceánra néző jacuzzikat.

Seabourn

Seabourn
Grand Wintergarden Suite/ Fotó: SEABOURN/ forbes.com

Az beszédes névre keresztelt Expeditionon a Grand Wintergarden Suite-ok egyike garantáltan rabul ejti minden utazó szívét. A kétemeletes lakosztályban lépcsőn lehet feljutni az emeleti hálószobába, ahonnan az ágyból fekve nézhetünk ki az ablakon. Aki messzebb is szeretne nézni annál, mint ameddig a szem ellát, próbálja ki a Swarovski saját, háromlűbú állványra szerelt teleszkópját.

Windstar Cruises

Windstar Cruises
Windstar Cruises/ Fotó: WINDSTAR CRUISES/ Forbes.com

Az őszi renoválás során rengeteg újdonságot kapott a Wind Surf nevű luxusvitorlás, közülük kiemelkedik a szuperexkluzív Officers Suite lakosztály, mely a tiszteknek fenntartott hajórészben kapott helyet. Itt nem csak egy étkező, hanem múzeumba való hajóreplikák várják az érkezőt – no meg az az érzés, hogy a legénység tagja.

Silversea Cruises

Silversea Cruises
Owner’s Suite/ Fotó: SILVERSEA CRUISES/Forbes.com

A Silversea társalapítója, a milliárdos olasz üzletember, Manfredi Lefebvre d’Ovidio saját stílusa köszön vissza ebben az 1,055 négyzetlábas (100 nm-es) luxuslakosztályban, olyannyira, hogy a hajómágnás saját csecsebecséi díszítik a belső teret. A márvánnyal kirakott fürdőszoba és az 55 hüvelykes TV szép és jó, de az exkluzivitás-méteren az teker igazán nagyot, hogy a szoba vendége a vacsorát a hajótisztek asztalánál fogyaszthatja el – ez csak és kizárólag azoknak jár, akik az Owner’s Suite lakói.

Princess Cruises

Sky Princess
Sky PrincessPRINCESS CRUISES

A Princess Cruises a Sky Princess nevű hajóján tenyerelt rá az luxus-gombra, a Sky Suite-ot lefoglaló vendég nem csak egy saját, rekorder méretű, 1000 négyzetlábas (92 nm-es) erkélyt tudhat a magáénak, de a szobához tartozik egy dedikált inas is, aki segít a vásárlás során. Az itt megszálló vendég belépőt kap a spa-részlegen belül az exkuzív Enclavé-szektorba, és előre foglalt helyet a hajó színháztermébe.

Nyitólapi kép: Vidar Nordli / UNSPLASH

"A legnagyobb kockázat az, ha nem vállalsz semmilyen kockázatot. Egy gyorsan változó világban az egyetlen stratégia, ami biztosan sikertelen, az, ha soha nem kockáztatsz."

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója