Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]


Bővebben

Új városrészt teremtünk

Reggel kényelmesen beérni az irodába, ebédszünetben minőségi ételek közül választani. Ha napközben elfáradunk, beugrani egy jógaórára vagy a meditációs szobába, munka után pedig pillanatok alatt közlekedni a posta-bevásárlás-szabómester tengelyen. Tetszik? Nos, az álommunkahely már épül: a Futureal-csoport Budapest ONE projektje már a következő generációs irodaházak hírnöke.

„Mitől lesz sikeres egy irodaház Budapesten? A legelső a lokáció. Új, Kelenföld/Őrmező határán épülő projektünk helyszíne Újpestről és Székesfehérvárról is bő félóra alatt elérhető; a négyes metró mellett itt van 50 BKK és Volán-járat csomópontja, az M1-M7 autópályák szomszédságában. Az irodapark kiváló elhelyezkedése HR szempontból is óriási mértékben szélesíti az elérhető potenciális munkatársak körért , ami a jelenlegi, munkaerőhiányos időkben hatalmas előnyt jelent” – kezdi Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A különleges dizájn mellett fontos még a szolgáltatási környezet: az új irodaház alsó szintjére összesen 5000 négyzetméter üzlethelyiséget terveztek, de mindössze pár perc sétára épül tőle az Etele Plaza is, amely az ország harmadik legnagyobb szórakoztató- és bevásárlóközpontja lesz. Mindez már önmagában is vonzó, ám a projektet még inkább egyedülállóvá teszi egy speciális munkavállaló-központú tanúsítvány.

Többletkomfort

A washingtoni székhelyű International WELL Building Institute minősítési rendszerét négy éve hozták létre abból a felismerésből kiindulva, hogy egy irodaháznak az ott dolgozók életminőségéhez is hozzá kell járulnia. A minősítés az épületek emberi szervezetre, egészségre, közérzetre gyakorolt hatását vizsgálja és értékeli hét szempont – a levegőellátás, a víz, az egészséges táplálkozás lehetősége, a természetes fény, a testmozgás, a kényelem és a szellemi frissesség – alapján. Jelenleg világszerte csupán 40 irodaépület rendelkezik WELL előminősítéssel, ezek egyike a Budapest ONE.

Egy irodai dolgozó aktív évei során közel 50 ezer órát ül a munkahelyén, ami számos egészségügyi probléma forrása lehet. A készülő épületben az átlagosnál jobb minőségű levegő, speciális légtechnikai rendszer, magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz, a nemzetközi szabványoknak megfelelő akadálymentesség, egészségesebb táplálkozási lehetőségek, valamint a rendszeres mozgás lehetősége várja majd a dolgozókat.

„Hatékonysági szempont lett, hogyan érzik magukat az emberek a munkahelyükön.Nagy kincs a szabadidő, így a dolgozók értékelnek minden időtakarékos megoldást. Emiatt fontos a lokáció és a széles szolgáltatáspaletta is.”

Flexibilitás felsőfokon

A zéró széndioxid-kibocsátású irodaházban elektromosautó-töltő, vízmentes nanotechnológiás autómosó, energiatakarékos mosdók és világítás, valamint egy meditációs szoba is helyet kap. A bérbe adható összterület több mint 65 ezer négyzetméter lesz; egy-egy szint óriási alapterületet foglal el, ami magas fokú flexibilitást tesz lehetővé: ha egy cég bővül, nem kell másik szintre költöznie. Az irodaház első üteme közel 25 ezer négyzetméter irodát, 2600 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató egységet és egy közel 500 férőhelyes mélygarázst foglal magába, s ahhoz tágas belső kert is kapcsolódik majd.

„Kelenföldön új városrészt hozunk létre. Nálunk rendkívül elkötelezett szakemberek dolgoznak, akik ötvözik az esztétikumot az üzleti szempontokkal. Nem tudnám felsorolni a díjaknak a mennyiségét, amit nyertünk. Több mint háromszáz fős csapatunk szenvedéllyel formálja át a minket körülvevő világot, kicsit megszállottak vagyunk”.


 

A matematikában az ember a dolgokat nem megérti, hanem megszokja.