Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Lakóparkok tűpontos célcsoportra tervezve

Nagyvárosias hangulat, könnyű megközelíthetőség és személyre szabott kényelem: a Metrodom két nemrég átadott lakóparkja, a City Home L-M és a Madarász38 kívülről hasonló, mégis más-más célcsoportra van tervezve. „Két népszerű kerület és két hasonló lakópark, ahol a kis dolgok, változtatások, plusz szolgáltatások mutatják meg, mennyire az odafigyelésen múlik, hogy megfeleljünk a várható ügyfelek igényeinek. A vásárlók értékelik, hogy értük dolgozunk!” – mondja Kricsfalussy Tamás, a Metrodom értékesítési igazgatója.

Sok-sok zöld, közösségi terek, közösségi nappali, kényelmi funkciók, igényes enteriőr, és portaszolgálat – szinte elképzelni sem lehetne kényelmesebb lakóparkot a Metrodom most átadott projektjeinél, ahol mindent célcsoportra szabtak. „A Metrodom City Home L-M és a Madarász38 lakóparkokban hasonlóak az épületek, a végén mégis egészen más típusú emberek költöztek be, és ez nem véletlen. Az eltérés egyik fő alapját a helyszín adja: a Madarász38 tömbje a 13. kerület külsőbb, zöldebb részén található, közel a Váci úti irodafolyosóhoz, a Dunához és a Népszigethez. Ezt főleg a gyermekkel rendelkező családok keresik fel, akik közül jó páran a közelben dolgoznak. A City Home helyszíne a 9. kerület Középső-Ferencváros része, ami elég nagy rehabilitáción esett át az elmúlt 20 évben, elmondható, hogy trendi kerület lett. Több egyetem van a vonzáskörzetében, emiatt is népszerű az egyetemisták körében. Itt sokkal több a fiatal, egyedülálló, kevés a gyerekes család” – mondja az értékesítési igazgató. Mindkét lakóparkban fenntartanak 1-1 bemutató lakást, hogy a potenciális vevő élőben is láthassa, hogyan lehetne berendezni, milyen érzés belépni. A szabad lakások mindkét helyen azonnal költözhetőek.

A Metrodom más lakóparkjaihoz hasonlóan itt is fejlett okosotthon rendszer szolgálja a kényelmet, mellyel ellenőrizhető és irányítható a lakások fűtése, hűtése, világítása, valamint a nyílászárók állapota. „A vásárló dönti el, hogy mennyi mindent vezérel az okosotthon rendszeren keresztül, ráköthető a kamera, a tűzjelző, a füstérzékelő, lehet távolról irányítani a fűtést és a hűtést, valamint a világítást. Lehet előre programozott beállításokkal ébredni, és a rendszer figyelmeztet, ha nyitva hagytál egy ablakot, de a ház lakóit is felismeri. Ez már tényleg a jövő!” – mondja Kricsfalussy Tamás. Mindkét lakóparkban van portaszolgálat, ez a Metrodom projekteknél már alapnak számít.

METRODOM CITY HOME L-M – Egy igazi közösségi lakópark

Egy fiatalos lakópark egy fiatalos kerületben. A City Home a 9. kerület legnagyobb egységes arculattal rendelkező lakóparki projektje, melynek keretében a Vágóhíd, Mester és Máriássy utcák által határolt területen egy új, modern, színes városnegyed jött létre. Összesen 1735 lakást adtak át, a társasházak mellett üzletek, zárt park és játszótér is létesült. A közösségi élet központjai egyértelműen a komplex tetőkert, ahol lehet grillezni, pihenni, napozni, valamint a közösségi nappali, ahol összejöhetnek a lakók. „Ez egy igazi lazulós tér, ahol van egy közös konyha, lehet együtt grillezni, ahol kisebb vagy nagyobb társaságok is összejöhetnek, de vannak két személyes asztalok is. Egy teraszrendszert kell elképzelni hidacskákkal, sétálóutakkal” – meséli Tamás. Az autók a -1 szinten és a földszinten zárt helyen tudnak parkolni, a földszinti parkoló felett belső kertet alakítottak ki. Az épületek között van 5 és 9 emeletes, a lakások 98%-a erkélyes és az emeleten lakók mind látnak zöld felületet.

Metrodom City Home L-M lakópark

kép 1 / 12

METRODOM MADARÁSZ38 – Családosok paradicsoma

A 13. kerület megújult kertvárosias környezete a pesti oldal egyik legújabban kedvelt része. Az itt élők egyszerre élvezhetik a csendes kis utcák nyugalmát és a közeli Váci út kiváló közlekedését és bevásárlási lehetőségeit, ráadásul sok irodaház van a közelben. A megújuló 3-as metró Gyöngyösi utcai megállója mindössze 5 perc sétára található, hasonlóan a Gyöngyösi sétányhoz, illetve a Duna Plázához.

Metrodom Madarász38 lakópark

kép 1 / 7

A 291 lakás 5, egymástól fizikailag elkülönülő lépcsőházban található, a teremgarázs az épület alatt, a pinceszinten helyezkedik el, a földszinten az utcafronton üzletek és irodák, a kert felé lakások kerültek kialakításra. A lakószintek a földszinttől a 8. emeletig tartanak, a felső szinteken nagy teraszos exkluzív apartmanok kaptak helyet. Az épületek egyetlen nagyméretű közös, zárt belső kertet fognak közre. „A belső kert kifejezetten a családosok igényeire lett szabva és messze meghaladja a szokásos társasházi átlagot. Zárt, biztonságos helyen szaladgálhatnak a gyerekek, van látványos játszótér, mini csúszdapark és egy 4 méter magas mászódomb puha felülettel leburkolva, kapaszkodókkal” – mondja az értékesítési igazgató.

A lakópark saját exkluzív edzőteremmel, szaunával, és közösségi nappalival rendelkezik, van játszószoba is a gyerekeknek rossz idő esetére. Itt a közösségi terek nem a buliról szólnak, inkább a kikapcsolódásról, a családról és pihenésről.