Támogatói tartalom

Millionstarter – Randevú a kriptóval

A cikket támogatta a Millionstarter

A kriptovaluták piaca elképesztő növekedésben van, amiből a magyar üzletemberek sem szeretnének kimaradni. Bándli Renátó és Holl Ádám tokenje, az MST és az ahhoz kapcsolódó applikáció azonban olyan funkciókat is kínál, melyek máshol nem fellelhetők.

Bándli Renátóval és Holl Ádámmal többször előfordult már, hogy ellopták a személyiségüket az interneten. „Valaki szólt nekem, hogy az én nevemmel és profilképemmel keresnek meg embereket, hogy vegyenek tokent. Mivel ezen a piacon még nem annyira egyértelmű a szabályozás, ezért gyakran nehéz is tenni az ilyen csalások ellen, és sajnos volt olyan, aki elhitte, hogy én vagyok az, és vett is. Neki a pénze bánta” – meséli Holl Ádám, a Millionstarter társalapítója, hozzátéve: arra is volt már példa, hogy ismeretlenek lemásolták a tokenüket.

Ezen a vadnyugati állapoton is kíván most változtatni a két fiatal vállalkozó. Renátó és Ádám régóta ismerik egymást, ám a nyár végén indított Millionstarter az első közös vállalkozásuk. A kriptovalutákkal persze már jóval korábban szoros ismeretséget kötöttek mindketten, a saját token létrehozása azonban mégiscsak egy másik szintet jelent, mint a kriptovalutákkal való kereskedés. „Azt látjuk, hogy a tokenekben hatalmas piac van, mivel rendkívül nagy irántuk a kereslet. A token elsősorban abban különbözik a kriptovalutától, hogy amíg az utóbbi saját, addig a token a másik hálózatát használja” – teszi hozzá Bándli Renátó, a Million-starter alapítója.

Hitelesség és biztonság

Token és token között persze ezen túlmenően komoly különbségek vannak, elsőre mégis nehéz lehet felismerni ezeket. „Hiába van jelenleg legalább 8–10 ezer token a világpiacon, kevés köztük az olyan, ami mögött valódi érték – egy ismert név, egy cég, vagy egy működő hálózat – van. Rendkívül sok tokent ráadásul kimondottan átverésre terveznek” – meséli Bándli Renátó. Az MST token alapítója saját tapasztalataikból kiindulva is a hitelességre és a biztonságra helyezi a hangsúlyt. „A Millionstarter egyik legfontosabb eleme az az algoritmus, ami kiszűri a nem valódi felhasználókat, vagy azokat, akik másik személyes adataival és fotóival visszaélve hoznak létre fiókokat és húznak ki sokszor pénzt az emberek zsebéből” – teszi hozzá.

A Millionstarter esetében a token mellé egy applikáció is társul. A Social Q három részből áll: egy decentralizált közösségi oldalból, amit az MST token tulajdonosok irányítanak, a már említett identitás-, illetve készülékvédelmi funkcióból és egy társkeresőből. Ez utóbbi is teszi egyedülállóvá az applikációt a piacon, hiszen ilyet az alapító szerint jelenleg senki más nem kínál. Ahogyan a tokenpiacon, úgy az ismerkedés kapcsán is fontos a hitelesség – ez az a kulcsszó, ami összekapcsolja a két, elsőre különböző funkciót.

Az MST token sikere kapcsán pedig a magyar gyökerek sem elhanyagolható szempontok a hazai piacon. A Millionstarter weboldala és a Social Q applikáció az angol mellett magyar nyelven is elérhető, ami eleve sokaknak segíthet itthon eligazodni abban, pontosan mibe is tervezik fektetni a pénzüket. A hitelesség és a biztonság ugyanis mindennél fontosabb – Bándli Renátónál és Holl Ádámnál jobban pedig ezt kevesen tudják. (x)

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.