Támogatói tartalom

Ilyen az, amikor az eszközeid igazán összedolgoznak

A cikket támogatta a Huawei

Macerás fájlokat másolgatni mobilról laptopra vagy vissza? Kényelmetlen egy hívás miatt otthagyni a PC-t? A fülhallgatód miatt lemaradsz egy fontos értesítésről? A Huawei új szolgáltatása ezeken egyaránt segít.

Digitális eszközök vesznek körül minket, amik egyenként már okosak, de az bizony még mindig macerás lehet, ha nekünk kell közöttük kapcsolatot teremteni. Gyakran még az is kényelmetlen folyamat lehet, hogy a telefonunkról átvarázsoljunk egy fényképet a laptopra, vagy a PC-ről másoljunk egy dokumentumot a mobilra. Ilyenkor jön az USB-s összekötögetés, vagy az olyan unortodox módszerek, mint a saját magunknak küldött levél, aminek a csatolmányában lapul a másolandó fájl. Szerencsére már “túlságosan is 2021 van” ahhoz, hogy efféle idejétmúlt módszerekkel kellene próbálkoznunk. A Huawei filozófiája szerint ugyanis már ideje túllépni az egyenként okos eszközök világán és egy mindent mindennel összekapcsoló, intelligens világban élni. Mutatjuk is, hogyan néz ez ki a gyakorlatban!

Kapcsolódás egy érintéssel

A Huawei Share és a OneHop technológiák segítségével a legújabb generációs Huawei mobiltelefonok és laptopok között lehet olyan kapcsolatot teremteni, amely minden eddiginél kényelmesebb és gyorsabb. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a telefonon az aktív Wi-Fi és Bluetooth valamint NFC kapcsolatok mellett aktiválni a Huawei Share funkciót, majd a mobilt a laptop érintőpadja mellett található felülethez érinteni. Ilyenkor a két eszköz összekapcsolódik, és a telefont akár el is vehetjük a számítógépről, távolból is megmarad a kapcsolat.

A laptopon egy kattintással engedélyezhetjük a csatlakozást, majd a kijelzőn megjelenik a telefon képernyője – sőt, tulajdonképpen virtuális formában a teljes telefonunk a gépre költözik. Épp ezért valós időben látható a nagy kijelzőn is, ha a mobilon bármit keresünk, megnyitunk vagy futtatunk, de arra is lehetőségünk nyílik, hogy a laptopról, billentyűzet és egér segítségével kezeljük a mobilos applikációkat. Akár így válaszolhatunk egy bejövő szöveges üzenetre, de az is látványos, ahogy egy mobiljátékot a laptop nagy kijelzőjére költöztetünk.

A bevezetőben említett fájlcsere ezzel a módszerrel szintén gyermekien egyszerűvé válik. A képernyőre tükrözött telefonról pár kattintással kiválaszthatjuk például a szerkeszteni kívánt fotókat és egyszerűen áthúzhatjuk a számítógép asztalára vagy egy mappába. Ugyanígy sima fogd-és-vidd módszerrel a mobilra húzhatjuk azokat a dokumentumokat, amelyeket út közben szeretnénk tovább szerkeszteni.

Minden minket szolgál

Manapság már a különféle viselhető eszközök és kiegészítők sem csak önmagukban használhatóak, teljes tudásukat akkor mutatják meg igazán, amikor más eszközökkel közösen működnek. Mivel a Huawei Watch GT 2 okosóra vagy épp a Huawei Band 4e okos karperec sokfunkciós salkalmazással rendelkezik mobilon, ezeket is kivetíthetjük a képernyőre és laptopról is könnyen kezelhetjük. Ugyancsak érdemes tudni, hogy a gyártó újabb fülhallgatói, mint amilyen a Huawei FreeBuds Pro, már egyszerre két eszközhöz is képesek csatlakozni. Ezáltal akkor sem maradunk le egy beérkező hívásról, ha épp laptopon vagy tableten hallgatunk zenét, hiszen a fülesben megszólal a hívást jelző csengőhang, és egy mozdulattal átválthatunk a beszélgetésre, míg a zene addig háttérbe vonul.

Nem kell tehát attól tartani, hogy a sokféle okos eszköz között elvész maga a felhasználó: a laptop, a telefon és az összes kiegészítő együttműködve kínálnak összefogott és kényelmes felhasználói élményt, amellyel a mindennapi feladatok elvégzésétől a szórakozásig az összes funkció pár kattintásnyira vagy koppintásnyira lesz tőlünk – függetlenül attól, épp melyik készülék futtatja azt.

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.