Támogatói tartalom

Elismerés a megállíthatatlan üzletembereknek – Nem csak üzletet, jövőt építenek

A cikket támogatta a EY

Idén is elindul Magyarországon az EY Az Év Üzletembere program, amely olyan hazai vállalkozókat díjaz, akik sikereikkel kivételes gazdasági és társadalmi változásokat érnek el. Rencz Botonddal, az EY nemzetközi vezetőjével többek között arról beszélgettünk, miért olyan különleges ez az elismerés, és kik nyerhetnek idén.

Több mint 15 éve mutatják be Magyarország legkiemelkedőbb vállalkozóit. Mi a program sikerének a titka?

A cégtulajdonosok fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy fokozzák vállalkozásuk eredményességét, ezáltal hozzájárulnak a gazdaság növekedéséhez, munkatársaik jólétéhez és környezetük fejlesztéséhez. Tették ezt az elmúlt két évben különösen embert próbáló körülmények között. Mi ezt a munkát díjazzuk, és mutatjuk be. A program ráadásul sokkal több, mint egy egyszeri elismerés. A nyertesek egy exkluzív közösségbe is beléphetnek. Rendszeresen találkozunk és cserélünk tapasztalatot a korábbi díjazottakkal, a magyar gazdasági élet meghatározó szereplőivel. Ezeken az eseményeken látom, hogy az itt kialakítható kapcsolatok értéke felbecsülhetetlen. 

Kinek lehet esélye elnyerni a díjat és bekerülni ebbe a klubba?

Bárkinek, aki legalább két éve Magyarországon bejegyzett cég alapítója vagy tulajdonosa és bizonyítottan sikeres, valamint felelősséget mutat vállalkozásának környezete és a társadalom iránt is. Fontos szempont továbbá, hogy hosszú távon tervezzen. Építhetett valaki a mai napig eredményes vállalkozást anélkül is, hogy figyelembe vette volna a körülötte zajló technológiai forradalmat, de a digitalizáció hosszú távon biztosan befolyásolni fogja a versenyképességét. Számunkra fontos, hogy megfelelően felkészítette-e erre a cégét.

Milyen különdíjakat osztanak ki idén?

A fődíj mellett öt kategóriában ismerjük el a hazai üzletemberek eredményeit. Átadjuk az „Életminőség fejlesztése”, az „Újgenerációs gyártástechnológiák”, a „Közös Értékteremtés” és a „Digitális Megoldások” különdíjat. Végül, de nem utolsósorban, idén második alkalommal a „Vállalkozói Szellemiségért” elismerésről is dönt a zsűri. Ezt a kategóriát Demján Sándor, Magyarország valaha volt egyik legsikeresebb üzletemberének emlékére hoztuk létre. 

Megszokhattuk, hogy a zsűri prominens személyiségekből áll, idén kik értékelik a pályázatokat?

Bock József (Bock cégcsoport), Ésik Róbert (HIPA), Gattyán György (Docler cégcsoport, FITEQ), Harsányi Zsolt (AXIÁL), Heiszler Gabriella (SPAR Magyarország), Varga Mihály (KÉSZ Csoport) és Wáberer György (High-Yield Zrt.).

Mi vár a győztesre? 

Új üzleti lehetőségek. Nemzetközi kapcsolatok. Egy bármikor, bárhonnan elérhető globális tudásbázis. A hazai program győztese képviseli a magyar üzletembereket a díj nemzetközi döntőjében, 2022-ben, Monacóban. A több napos eseményen a világ 60 országának legkiemelkedőbb vállalkozói találkoznak és építhetnek értékes kapcsolatokat egymással.

Ön kinek ajánlaná, hogy nevezzen a díjra?

Minden üzletembernek, aki azon dolgozik, hogy egy új, még magasabb szintre emelje a vállalkozását. Biztos vagyok benne, hogy ez a program hozzá fog járulni ehhez. (X)

A Forbes.hu-n lehet cikket venni? Igen, de a fizetett tartalmakat mindig jelöljük.

Ezek között a Támogatói tartalom a legnépszerűbb, felváltva van kint a nyitóoldalon, a megjelenés hetében 2000 megtekintést garantálunk hozzá. A Brand Club ennél exkluzívabb, hiszen folyamatosan kint van a nyitóoldalon egy hétig, és 5000 megnyitást biztosan el fog érni. És ott van a Brand Voice is, amit kifejezetten iparági vagy szakértői megszólalásokhoz ajánlunk, szintén fix egyheti nyitóoldali kiemeléssel.

Ezek a támogatói tartalmak olyanok, amilyennek a megrendelő szeretné őket. Ezzel szemben a szerkesztőségi anyagok olyanok, amilyennek a forbes.hu újságírói megírják őket, és nem eladók.

Értékesítő kollégáink elérhetősége megtalálható a Kapcsolat menüpontban.