Print

Újragondolta az online számlázást a Billingo

Billingo
2022. február 28. 4 perc olvasás

SZÁMLÁZÓBÓL DIGITÁLIS ÜZLETI PLATFORM

A Billingo sikeres online számlázóként 6 év után gyakorlatilag feje tetejére állította a piacot és konkurensei közül kiemelkedve megmutatta, hogy mit jelent az online számlázás kicsit továbbgondolva. 

Sokan nem hittek a digitális ökoszisztémát felvázoló víziókban és különösen abban, hogy ennyire gyorsan és ilyen színvonalon kerülhet megvalósításra. Az út valóban rögös volt, de egy év alatt elkészült és ma már több mint százezer cég mindennapjait segíti a Billingo digitális üzleti platformja, amely az online számlázáson túl többek között pályázatfigyeléssel, céginformációs szolgáltatással, egyedülálló banki és pénzügyi fintech megoldásokkal könnyíti meg a cégek működését, támogatva az üzleti döntéshozatalt, automatizmust hozva az adminisztrációba.

„A digitális üzleti platform kialakítása rengeteg tervezést és erőforrást igényelt, ami szervezeti változásokkal is járt, egy év alatt a létszámunkat is megdupláztuk. Új, innovatív szolgáltatásaink piacra dobásához szükség volt a teljes csapat bővítésére, a fejlesztőktől az ügyfélszolgálaton át az értékesítésig. Az új cégkultúra megszületése egyben egy pozitív gondolkodásbeli változást is hozott, amely támogatta, hogy hatékonyan, cél- és eredményorientáltan működjünk, ami szükséges volt a terveink megvalósításához” – mesél a Billingo tavalyi évéről Besztró Szabolcs, stratégiai és operatív igazgató.

 

ÚJ DIMENZIÓ A DIGITÁLIS VÁLLALKOZÁSVEZETÉSBEN

Szabolcs szerint az új üzleti modell óriási mérföldkő lehet a digitális vállalkozásvezetés felé vezető úton, hiszen tapasztalataik szerint sok vállalkozás számára a digitalizáció első lépése volt az online bizonylatkiállítás, ahol sokan meg is ragadtak. De mint mondja, néhány egyszerű online eszköz használata nemcsak költségcsökkentést jelenthet, hanem versenyelőnyhöz is juttathatja a vállalkozásokat, a Billingo újragondolásával pedig ennek engedtek teret.

„Online számlázó rendszerünk technológiailag a piac élvonalában van, így erre a továbbiakban is kiemelten fókuszálunk, emellett új fejlesztéseinkkel további támogatást nyújtunk a cégek mindennapi ügymenetében. Méréseink alapján az integrációkat és az új szolgáltatásokat egyre több cég használja” – veszi át a szót Sárospataki Albert, a Billingo egyik alapítója és vezérigazgatója. „A céginfó és partnerfigyelő kiváló eszköz, hogy adatalapon szülessenek üzleti döntések, ami előnyt és kockázatcsökkentést is jelent a felhasználóknak. Pályázatfigyelő rendszerünkkel komoly finanszírozási lehetőségekhez juthatnak a vállalkozások. A céges bankszámla és a számlázó összekötése lehetőséget ad a Billingósoknak, hogy egy helyről intézhessék a napi pénzügyeket, a fizetési kérelmek küldésével pedig minden eddiginél egyszerűbb és gyorsabb az utalási folyamat. Egyik népszerű újdonságunk, az androidos mobiltelefonra fejlesztett Billingo SoftPOS megoldás, ami egy mobil bankkártya elfogadó terminállá alakítja a telefonunkat.” 

A 2021-es szintlépés után a 2022 még nagyobb dobás lesz a Billingo életében, hiszen a fejlesztések nem állnak meg, hamarosan debütál a dokumentum- és a követeléskezelő funkció, illetve egyéb szolgáltatások érkeznek. De ami a legizgalmasabbnak ígérkezik, hogy a Billingo kilép a nemzetközi színtérre. A cél pedig az, hogy mind itthon, mind külföldön még egyszerűbbé váljon a vállalkozások élete és a digitális megoldások még több időt spóroljanak számukra.