Print

Sokakat megijesztett, így bekerült a főnök irodájába

Melis Dóra
2021. június 28. 3 perc olvasás

XIII. kerület:  A cég korábban elszórt részlegeit szerették volna egy épületben egységesíteni. Google térképre rakták a kollégák lakhelyét, és összenézték, mi lenne a legideálisabb helyszín. A Váci út környékén maradtak, a Balance Hall irodaház 2300 négyzetméteres negyedik emeletét 2020 elején foglalták el. „Szeretem, hogy nem egy toronyházas környezetben vagyunk. Inspiráló, hogy kinézek, és rálátok a régi XIII. kerület új épületekkel teli gyári részére.”

S.K. skandináv
Új irodájukban a skandináv vonalat követték: két és fél méteres ajtók, rengeteg üvegfelület, növények és faasztalok. „A gipszkarton falakon kívül mindent magunk találtunk ki, s. k. (saját kezűleg – a szerk.).” Ugyan volt, hogy a konkrét kivitelezésben is részt vettek, Zsolt leginkább a dizájnon dolgozott, asztalát is ő tervezte. Beletrafáltak, 2021-ben az RSM megnyerte az év irodája címet nagyvállalati kategóriában.

Víz, víz, víz: Zsolt (barátainak csak Kacsa) Veszprémben született, és hamar elcsábította a közeli Balaton. Az épület tele van vitorlás képekkel, a legnagyobb épp a főnök háta mögött. A fotó a tavalyi Kékszalag vitorlásversenyen, a badacsonyi szőlőhegyek előtt készült, ekkor még nem volt biztos a győzelem. Zsolt ötlete volt, hogy három részre szedjék a képet, és legyenek rajta piros részletek is. 2020-ban csapatuk megnyerte a Kékszalagot, a cél idén a címvédés.

Forma–1: Nagy rajongója az autóversenyzésnek, és a tárgyalóban ennek is van nyoma. Üveg alatt ott virít Lewis Hamilton korábbi Ausztrál Nagydíjon viselt sisakja, valamint a versenyző világbajnokságot nyert autójának kicsinyített mása is. Utóbbiból összesen kilencvenkilenc létezik a világon.

Kortárs: Édesapjától örökölte a műtárgyak iránti érdeklődését. Gyakran vesz részt jótékonysági aukciókon, legújabb kortárs szerzeményeiből az irodában rendezett be minikiállítást. Reigl Judit, Moholy-Nagy – csak hogy a legnagyobbakat említsem. A sarokban Ezer Ákos kerámiája kapott helyet, a meghökkentő mű sokáig Zsolt irodája előtt állt, de „sokakat megijesztett”, így végül bekerült a főnökirodába.

Star Wars: A tárgyalók kialakításában a kollégák is részt vettek. A Sailing, Star Wars, Film & Movie és Cars nevű tárgyalókban a berendezés követi az elnevezések tematikáját. A filmes helyiség a Ma este színház nevű last minute színházjegyeket árusító vállalkozásra utal, ebben Zsoltnak is részesedése van. Fotó: morvay szilvia