Sok Dél-Amerikában játszódó bugyuta kalandfilm kulcsjelenete, amikor a folyóba pottyanó főgonoszt falánk ragadozóhalak felfalják. Én is beugrottam közéjük, de vagy nem vagyok elég gonosz, vagy ez is csak egy hollywoodi találmány: még egy kis zsírleszívás se jött össze, rám se hederítettek. A kellemetlenebb ok, hogy egyszerűen nem tűntem elég finomnak, bezzeg amikor pecázni mentünk, a bélcsalira ráfanyalodtak.
Történt mindez a világ második leghosszabb folyóján, az Amazonason, és ugyan szívesen kérkednék a nomád körülményekkel, de az a helyzet, hogy a négynapos kaland egy ultrakényelmes luxusszálloda-hajón zajlott. Ez a világ első Relais & Chateaux minősítésű, azaz nagyon különleges minőséget nyújtó üdülőhajója, ehhez méltó körülményekkel.
A Delfin III a vadregényes, több ezer kilométeren tekergő Amazonas perui szakaszán közlekedik, a Pacaya-Samiria nemzeti parkban. A kabinok minden kényelemmel fel vannak szerelve, a szabadtéri kismedence is remek élmény a fedélzeten, de izgalmasak a motorcsónakos kirándulások és a szafarik is. A vadvilágot éjjel-nappal megfigyelhetjük, láthatunk kajmánt, rózsaszín delfint, mindenféle majmokat és ragadozó madarakat is. Mindezt szakértő kísérettel, még a látóhatáron álló hatvanméteres fán csimpaszkodó lajhárt is kiszúrják menet közben.
Itt találod:
Delfin Amazon Cruises
Indulás Iquitóból
Ennyibe kerül:
Szállás: 3500 – 6500 USD/fő (kétágyas, 4 nap, 3 éj)
Étterem (Mayta): 93 000 forint
Itt találod:
Delfin Amazon Cruises
Indulás Iquitóból
Ennyibe kerül:
Szállás: 3500 – 6500 USD/fő (kétágyas, 4 nap, 3 éj)
Étterem (Mayta): 93 000 forint
De mégis csak a gasztronómia a fő profilom. A koszt eleve nagyon rendben van, de hát a világ egyik legizgalmasabb gasztrokultúrájú országában vagyunk, ahol a természet hihetetlen gazdag választékban kínál friss alapanyagokat. A szint emelkedik, amikor a világ ötven legjobb éttermének egyike, a limai Mayta étterem séfje, Jaime Pesaque a meglepetésvendég, és ő készíti el a vacsorát. Természetesen helyi alapanyagokból főz, például az Amazonasban élő gigászi halból, az arapaimából. A helyiek által csak paiche néven emlegetett halnak különlegesen izmos, feszes és ízletes húsa van. A séf számos csavart belevisz az olyan egyszerű ételekbe is, mint a klasszikus perui fogásnak számító, citrusfélékben pácolt halból vagy kagylóból készülő ceviche. De a kakaó sós rokona, a mocambo bab is bekerül a menübe. A kakaós desszert sem felel meg az európai sztereotípiáknak, az édesség helyett inkább a gyümölcsösség dominálja.