Print

Csütörtök, 17:30

Topolay Gábor
2021. május 31. 2 perc olvasás

Május 6.
Wáberer György

Megtisztelőnek tartja a kormánybiztosi kinevezését és tagságát is a Tokaj-Hegyalja Egyetem kuratóriumában Wáberer György. Szerinte a közalapítványi átszervezés nem privatizáció, hiszen a vagyonelemek az alapítvány célját szolgálják majd. A kamionkirály beszélt egészségügyi befektetésének hátteréről és legnagyobb ingatlanprojektjéről is. Láthatóan büszke rá, hogy a rózsadombi volt SZOT-üdülő helyén felépített Elysium nevű luxustársasházban minden lakást értékesített.

Május 20 .
Várkonyi Balázs

Óriásberuházásba kezd az Emag-Extreme Digital: egy csaknem százezer négyzetméteres raktárbázist építenek fel, és év végére országszerte 160-ról 600-ra növelik csomagautomatáik számát. Várkonyi Balázs a tervek mellett a céget sújtó súlyos GVH-bírságról is beszélt: kétszázmillió forintos büntetést kaptak, és négymilliárd forintot kénytelenek költeni kuponokra és a partnerekre. Pénzügyileg újra kell tervezniük az egész 2021-es évüket, de legalább megvan a lehetősége, hogy ők legyenek a „magyar Amazon”, még ha ő maga nem kedveli is az efféle címkéket.

Május 13.
Gerendai Károly

A Sziget alapítója szerint nyáron csak a korábbi forgalmuk 30–40 százalékát fogják elérni, ősszel talán az 50–60 százalékát. Egyszerre jónak és rossznak tartja, hogy az elmúlt évben nagyon sok kollégát megtartottak az éttermeikben, így sokaknál jóval nagyobb lett a veszteségük, de profi csapattal és gyorsabban is tudtak kinyitni. „Nagyjából 25 ezer hely próbált egyszerre megnyitni, márpedig a szükséges 250 ezer ember nem a telefon mellett ülve várta, hogy visszahívják dolgozni” – mondta a hirtelen fellépő munkaerőhiányról. Látják már a fényt az alagút végén, és ugyan idén sem lesz Sziget Fesztivál, de legalább már tudják, hogy nem lesz – ez egy kicsivel nagyobb bizonyosság, mint korábban volt.