Print

Csillaghullás

Sándor Krisztián, újságíró
2020. május 04. 2 perc olvasás

Mészáros Lőrinc

Opus: −17,7%

4ig: −24,6% 

Márciusban az első bezuhanás legnagyobb vesztesei között voltak a Mészáros-papírok, de amint jöttek a hírek a sikeres közbeszerzésekről, ledolgozták a bukó egy részét. A januárban még leggazdagabb magyar pár hétre ki is esett a dollármilliárdosok klubjából, a mai árfolyamok szerint viszont már újra ott lenne köztük – igaz, Csányi Sándort nem előzte vissza.

Csányi Sándor

OTP: −45%

Magasról lehet a legnagyobbat esni: bombaformában, rekordprofitok közepette érte a bankot a járvány. A bankszektor nehéz év(ek) elé néz, ha a válság elhúzódik, vállalatok mennek csődbe, és hitelek dőlnek be. Elsők között támogatták a kormány hiteltörlesztési moratóriumát.

Veres Tibor

AutoWallis: −25,4%

Alteo: −17,2%

Kína példáján is látszódott, hogy az autóeladások a mélybe zuhantak a járvány idejére. A távol-keleti piac mostanra már megközelíti a tavaly év végi számokat, ebben bízhat az AutoWallis. A megújuló energiával, energiahatékonysággal foglalkozó Alteót inkább az általános hangulatromlás húzta le.

Schmidt Mária

BIF: −1%

A Budapesti Ingatlan Nyrt. árfolyama meg se rezzent. A Világgazdaságban megjelent hír szerint a bérlők fizetnek, bár a beruházásokban okozhat csúszásokat a járvány.

Hernádi Zsolt 

Mol: −32,3%

A Molt nemcsak a járvány okozta keresletcsökkenés húzta le, hanem az egész olajipar gyengélkedése is.

Bojár Gábor 

Graphisoft Park: −13,3%

A Graphisoft-alapító irodaparkja felfüggeszti a 33 millió eurós részvény-visszavásárlási programot, de extra osztalékot fog fizetni.

Lakatos Péter, Sinkó Ottó

Masterplast: −23,9%

A Videoton-társvezérek együtt 5,3 százalékos tulajdonosok a régió egyik fontos építőanyaggyárában. Az építőipar befékezett, nem állt le teljesen. 

Leisztinger Tamás

Forrás: −47,6%

Leisztinger vagyonkezelője értékének majdnem felét elbukta, de ez csak „négymilliárdos” csökkenés a vagyonában.