Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Zuckerberg vagyona 3,7 milliárddal csökkent két óra alatt

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg 3,7 milliárd dollárt vesztett vagyonából szerdán, miután a cég részvényei a jó harmadik negyedéves eredmények ellenére is beestek. Az amerikai Forbes számításai szerint így most 50,6 milliárd dolláros vagyona van, amivel még mindig az ötödik leggazdagabb ember a világon (előtte Warren Buffett, mögötte a mexikói milliárdos Carlos Slim Helu). A részvények zuhanása előtt 54,4 milliárdos vagyona volt.

Máskor jót tettek Zuckerbergnek a negyedéves eredmények: a júliusi, második negyedéves eredmények után 3,4 milliárdot adtak hozzá vagyonához, áprilisban, az első negyedéves után 4,2 milliárd dollárt keresett két és fél órával a tőzsdei zárás. Most viszont 7 százalékot estek a részvények, 118,36 dollárra darabonként este hatra. Pedig a cég 7 milliárdos negyedéves bevételt termelt, 56 százalékkal többet, mint az előző év ugyanezen időszakában. Ezzel az elemzők várakozásait is felülmúlták.

mark_bill

Mark Zucckerberg és Bill Gates – előttem az utódom? Forrás: Facebook/Mark Zuckerberg

 

A befektetők viszont még így is csalódottak. A Facebook már hat negyedévben egymás után múlta felül az elemzők várakozásait, de a cég szerint 2017-ben a kiadások is megnőnek: a felhasználók egyre több videót osztanak meg, ami növeli az üzemeltetési költségeket. A befektetők attól is tartanak, hogy a növekedése jövőre lelassul.

A mostani jó számokat a cég a mobilos hirdetések felfutásának köszönheti: a hirdetési bevételek 84 százaléka jön mobilról. Emellett még mindig egyre  több új felhasználót tudnak elérni, az aktív felhasználók havi szinten 1,79 milliárdan vannak. A részvények szerdán végül 127,26 dolláron zártak, ez 22 százalékkal több, mint ahogy az év elején teljesítettek, viszont 1,7 százalékkal kevesebb a keddi árnál.

Oszd meg!