Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Peter Schiff: bolond, aki bitcoinba fektet

Habár a kriptovaluták árfolyama kilőtt, az Euro Pacific Capital közgazdásza, Peter Schiff szerint az soha nem fog valódi pénzként működni, ezért értelmetlen is ebbe fektetni. A közgazdász szerint a kriptovaluta „a bolondok aranya”.

Meglehetősen karcosan fogalmazott Peter Schiff, az Euro Pacific Capital vezető közgazdásza a kriptovalutákról az amerikai FOX Business egy adásában.

„Minden kriptovaluta a legújabb bolondok aranya, akárki is veszi meg, bolond”.

Pedig szárnyalnak a kriptovaluták

A napokban mi is írtunk arról, hogy a kriptovaluták árfolyam sorra dönti a csúcsokat, mi több, mivel a piacuk már az ezer milliárd dollárt is elérte, önálló gazdaságként a 17. legnagyobbak lennének a kriptók a világon. Közvetlenül Hollandia előtt, de például Svájcot is megelőzve.

Már ezer milliárd dollárt ér a kriptopiac – ez több, mint a svájci GDP

Schiff szerint akik most drágán tudtak megválni a kriptovalutáiktól, olyanoknak adták el azokat, akik még nem tudják, hogy ennek semmi értéke nincs. Holott abban bíznak, hogy hamarosan a hagyományos pénzhez hasonló fizetőeszközként használhatják majd a kriptovalutát.

„Ebből soha nem lesz pénz, a pénz alapvető meghatározásához sincs köze. A pénznek egyben árunak is kell lennie. Önmagában is értéket kell képeznie, nemcsak a használatának vagy az átváltásának” – fogalmazott. Hozzátette:

„Egy nap azok, akik megveszik (a kriptovalutákat), arra fognak kelni, hogy semmi nincs a kezükben”.

Schiff emelett úgy érvelt, a kriptovalutákat jogszabályok sem ismerik el.

Bár az utóbbi napokban némileg ingadozott a bitcoin árfolyama, ma ismét 36500 dollár körül jár.

Borítókép: Unsplash

Oszd meg!

Jó ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.