Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Thought Catalog // Unsplash

“Megbékéltem a helyzettel” – mondja a jelszava miatt milliárdokat veszítő Bitcoin tulajdonos

Egy német programozó, Stefan Thomas története bejárta a sajtót, miután elfelejtette a jelszavát, ezért nem jutott be a hétezer bitcoint tartalmazó fiókjába, ezzel potenciálisan 220 millió dollárt (65 milliárd forintot) veszített. Thomas azt mondja, megbékélt a helyzettel.

Ahogy arról a Business Insider korábban beszámolt, Thomas egy biztosított Ironkey merevlemezen tárolt 7002 bitcoint. A rendszer tízszer engedi megtippelni a jelszót, mielőtt végleg titkosítja az ott tároltakat.

Thomas bitcoin-tartaléka az akkori árfolyam szerint 220 millió dollárt ért, de a bitcoin idén kilőtt értékelései miatt 240 millió is lehetett.

Miután a sztorijáról az Insider után a The New York Times is beszámolt, Thomas interjút adott a KGO-TV-nek, ahol azt mondta, „az idő minden sebet begyógyít és megbékélt a helyzettel.”

Tulajdonképpen egy nagy mérfölkdő volt az életemben, újra kellett értékelnem, mi fogja meghatározni az önbecsülésemet. Többé nem lehetett az, alapján, hogy mennyi pénz van a bankszámlámon.”

Thomas esete egyébként nem egyedülálló, a jelszavukat elfelejtő bitcoin tulajdonosok korábban már összesen 140 millió dollárnyi kriptovaluta ragadt bent a rendszerekben.

Egy walesi férfi 2013-ban 7500 bitcoint tartalmazó merevlemezt dobott ki véletlenül, az önkormányzatnak 70 millió dollárt ajánlott fel, ha előkotorják.

Az Európai Központi Bank szigorúbb szabályozást sürget, de a bitcoin árfolyama kitartóan a harmincöt-negyvenezer dolláros árfolyamon mozog.

Borítókép: Thought Catalog // Unsplash

Oszd meg!