Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Magnet Bank felvásárolta a Sopron Bankot

Felvásárolta a magánál jóval kisebb Sopron Bankot az alternatív bankolásról híres magyar Magnet Bank. Az akvizícióval a Magnet közel duplájára növelheti piaci részesedését. 

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG között a tegnapi napon megállapodás született, amelynek értelmében a magyar tulajdonú Magnet Bank Zrt. felvásárolja a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bank Zrt.-t, írja a Magnet Forbes.hu-nak eljuttatott közleményében.

A tranzakcióhoz szükséges a Magyar Nemzeti Bank engedélye, amivel a Sopron Bank a Magnet Bank 100 százalékos leányvállalatává válik. A közlemény szerint a Sopron Bank Zrt. értékesítését követően, a Hypo-Bank Burgenland AG Magyarországon vállalati ügyfelek kiszolgálására helyezi a hangsúlyt, elsősorban az ingatlanfinanszírozás területén.

A felvásárlással a Magnet Bank nemcsak nyugat-magyarországi fiókhálózatra tesz szert, de

közel duplájára növelheti piaci részesedését és olyan régiókba is eljuttathatja a hozzá kötődő értékalapú bankolást, ahol eddig ez kevésbé volt elérhető.

Huszonöt éve nyereségesek

Az idén huszonöt éves Magnet Bank Zrt. 100 százalékban magyar magántulajdonban van, mindvégig nyereségesen működött, és számos korábbi felvásárlás – köztük a 2013. évi Banco Popolare Hungary akvizíciója – révén mára több mint ötvenezer ügyfelet szolgál ki. A magát alternatív bankként pozicionáló Magnet a fenntarthatóság elveire alapozva, különleges ügyféljogok biztosításával épít kapcsolatot felelős betét- és hiteloldali célok, társadalmi és kisközösségi érdekek között.

A Magnet Bank jóval nagyobb a Sopron Banknál, ez utóbbi tavaly veszteségesen működött.

Az MNB adatai szerint a Magnet Bank mérlegfőösszege 2020-ban 252,9 milliárd forint, a Sopron Banké 106,6 milliárd forint volt. 

Borítókép: Magnet Közösségi Ház. Forrás: Magnet Bank

Oszd meg!