Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Két óra alatt négy helyet zuhant a leggazdagabbak listáján Zuckerberg

Mark Zuckerberg becsült nettó vagyona közel 20 milliárd dollárt zuhant kevesebb mint két óra alatt, miután cége, a Facebook részvényei is 20 százalékot estek, és elérték a 167 dolláros árat a szerdai kereskedés lezárultával.

Az alapító vagyona ezzel 63,6 milliárdos becsült értékre csökkent az amerikai Forbes szerint. Ez 18,8 milliárdos veszteséget jelent, ami negatív rekordnak számít esetében. Zuckerberg, aki szerda délben még a világ negyedik leggazdagabb emberének számított a Forbes becslése szerint, mostanra a nyolcadik helyre lépett vissza a listán.

Az alapítót ugyanakkor nem lephette meg túlságosan az esemény, hiszen annak kiváltó oka éppen cége pénzügyi vezetőinek bejelentése volt, miszerint az árbevétel-növekedés további lassulásával számolnak az év második felében. A Facebook a második negyedévben is elmaradt a Wall Street által jövendölt bevétel és felhasználói kapacitás-növekedéstő, és persze a Cambridge Analytica botrány sem tett jót reputációjának. Utóbbi kirobbanásakor a jelenleginél is alacsonyabb volt részvényeinek árfolyama: 152,22 dollárt értek, Zuckerberg becsült vagyona pedig 61 milliárd dollár volt.

Az amerikai Forbes által megszólaltatott szakértő szerint a Facebook által 2012-ben felvásárolt Instagram a jövőben sokat segíthet a vállalat tendenciáin.

Antonio García Martínez gyorsan beszél, saját szavába is belevág, mindenről van véleménye. A Facebook egyik igazgatója, aztán a Twitter tanácsadója volt. Vele beszélgettünk, az eredmény a Forbes Next nyári különszámában olvasható.  A Forbes Nextet megtalálod az újságosoknál és megrendelheted online

Összepakolta a Facebook hirdetési rendszerét, ma jurtában várja a világvégét

Oszd meg!