Fotó: a Heart of Vegas hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Fotó: a Heart of Vegas hivatalos Facebook-oldala
rövid hír

220 millió forintnyi lopott pénzt vert el a nyerőgép-alkalmazásban, amivel nem is lehet valódi pénzt nyerni

Forbes
2021. november 27. 2 perc olvasás

Az ABC News számolt be arról az ausztrál nőről, Rachel Naomi Perriről, aki beismerte: egy állatkórház ügyfélkapcsolati menedzsereként 940 ezer ausztrál dollárral (csaknem 220 millió forinttal) csapolta meg egykori munkahelyét, hogy a pénzt teljes egészében elverje egy olyan mobilos szerencsejáték-alkalmazásban, amivel nem is lehet valódi pénzt nyerni.

Perri hétfőn állt bíróság elé több mint kéttucatnyi csalás vádjával és hogy három év alatt 475 tranzakción keresztül kopasztotta meg egykori munkahelyét. Mikor 2019-ben elbocsátották, már csak akkor fedeztek fel anomáliákat a banki kivonatokban.

Az így megszerzett összeget Perri a Heart of Vegas nevű alkalmazásban költötte el, ami a látszat ellenére

nem valós szerencsejáték, sokkal inkább szimpla mobilos játék, amiben valós pénzt lehet nyerőgépekre költeni, visszanyerni viszont már csak játékbeli kreditet lehet.

Fotó forrása: a Heart of Vegas hivatalos Youtube-csatornája
Fotó forrása: a Heart of Vegas hivatalos Youtube-csatornája

A Heart of Vegas felhasználói feltételei ki is kötik egyébként: a felnőtt közönségnek szóló játék nem kínál valós szerencsejáték-élményt, sem pénznyerési lehetőséget.

Perri a férje nevében is igényelt egy harmincezer dolláros hitelkártyát (a férje tudta nélkül), amivel további 24 ezer dollárt költött még el az alkalmazásban. A bíróság szerint emellett is több hitelkártyával és személyi kölcsönökkel finanszírozta a káros szenvedélyt. A súlyos szerencsejáték-zavarral diagnosztizált nő szinte seperc alatt beismerte bűnösségét, mondván, számított rá, hogy tetten érik. Ítélet a jövő hónapban fog születni.

Címlapkép forrása: a Heart of Vegas hivatalos Facebook-oldala