Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]


Bővebben

Egy hét alatt 257 milliárd dollár tűnt el a kriptopénzpiacról

A Bitcoinnak sikerült talpon maradnia, még úgy is, hogy múlt héten úgy tűnt, a lélektani 6000 dollár alá megy az árfolyama. Nem sikerült viszont ugyanez az alternatív kriptopénzeknek, például az ethereumnak és a ripple-nek (XRP) – írja a Forbes.com.

A Bitcoin árfolyama 6400 dollár körül mozog, mióta pénteken a nagyobb tőzsdéken 6000-re esett. Az elmúlt 24 órában kicsit több mint egy százalékot adott az értékéhez, miközben az ethereum 2,5 százalékot, a ripple pedig 1,7 százalékot vesztett.

Ez a pár százalék azt jelenti, hogy az elmúlt öt napban 43 milliárd dollár tűnt el a kriptopénzpiacról, augusztus hetedike óta pedig 257 milliárd dollár.

Az ethereumon még az sem segített, hogy alapítója, Vitalik Buterin bejelentette: tervei vannak egy algoritmusra, amivel megakadályozhatók a kripotpénz elleni, mára megszokottá vált támadások. Az ethereum értéke most 320 dolláros mélyponton van. Idén januárban volt a csúcson 1300 dollárral.

Idén először szombaton a bitcoin dominált a kriptopénzpiacon. Az amerikai tőzsdefelügyelet szeptember harmincig elhalasztotta a döntést, hogy elfogadják-e a bitcoin tőzsdei kereskedési alapot – korábban azt állították, valamikor augusztusban döntenek.

Növeli a bitcoin értékét a török líra a válsága is: a legnagyobb török kriptokereskedés, a Koinom 60 százalékos növekedést jelentett a bitcoinok kereskedésében, de a többi török kriptotőzsde is növekedést mért.

 

 


 

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."