Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Díjat módosított a Revolut, az MNB szerint helytelenül

A litvániai székhelyű Revolut Payments UAB pénzforgalmi szolgálató április végén életbe lépő egyes díjmódosításai sérthetik a hitelintézeti törvényt – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-t szerdán.

A Revolut új díjelemet, illetve az ügyfeleknek kedvezőtlenebb számítási módot vezetne be, az MNB ezt kifogásolja.

Ezt változtatta meg a Revolut

Az egyik módosítás szerint az ATM-es tranzakcióknál – az eddigi, százalékos mértékű díjon felül – meghatározott összeget, vagy darabszámot meghaladó készpénzfelvét esetén a jövőben fix összegű minimumdíjat is fizetni kell a cég ügyfeleinek. Emellett egyesítették az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli nemzetközi utalások díjait, és megváltoztatták a nemzetközi átutalások díjszabását célország, illetve devizanem függvényében.

Exkluzív: 10 millió euróval szállnak be nagyágyúk a magyar fintech startupba

Az egyoldalú modósítás miatt lépne az MNB

Az MNB felhívta a figyelmet arra: a hazai hitelintézeti törvény szerint szerződés egyoldalúan nem módosítható új díj vagy költség bevezetésével.
A jegybank megkereste a cég felügyeletét ellátó Litván Nemzeti Bankot, valamint közvetlenül a társasághoz fordult a helyzet rendezésére.

Az MNB továbbá felszólította a céget: tegye meg a megfelelő lépéseket a magyar jogszabályok megsértésének megelőzésére, amely az általános szerződési feltételek módosításának április 23-i életbe léptével történne meg.

Oszd meg!