Pénz

Beperelték a Farmville fejlesztőit, amiért nem vigyáztak eléggé a felhasználók személyes adataira

Forbes
2020. március 05. 1 perc olvasás

A Zynga még tavaly keveredett adatbiztonsági botrányba, most pedig Kaliforniából indítottak ellene csoportos pert, írja a Gamesindustry.

A Farmville-lel világhírűvé vált cég elismerte, hogy támadás érte a szervereit, a Words With Friends és a Draw Something játékosainak adatai pedig illetéktelen kezekbe kerültek. Akkor a Zynga arra kérte a felhasználókat, hogy változtassanak jelszót, a perirat szerint azonban ez még nem volt elég.

A kaliforniai bíróságra benyújtott panaszok szerint a cég nem szólt időben a támadásról, ezzel pedig „szándékosan és lelkiismeret nélkül” tévesztette meg a felhasználókat. Azt írják, hogy bár a Zynga feltöltött a weboldalára egy figyelmeztetést, e-mailben már nem tájékoztatott, így csak az oldal látogatói tudtak időben reagálni. A többiek közül sokan a hírekből értesültek a dolgoról.

A dokumentumok két felperest jelölnek meg, egyikük egy meg nem nevezett kiskorú, akit egy szülő képvisel, a másik egy nő, aki „minden érintett nevében” támogatja a keresetet. A cél a kárpótlás, a beadványban pedig az szerepel, hogy a lopott adatok miatt a felperesek még sok évig veszélyben lehetnek.

A Zynga nem kommentálta a pert a portálnak.

Főoldali kép: Farmville 2 // Facebook