Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Eric Yuan Zoom-vezér / Fotó: Ethan Pines

A Zoom már többet ér, mint az ExxonMobil – az alapító vagyona három hónap alatt megduplázódott

A 2011-ben alapított videókonferenica-szolgáltatást kínáló Zoom abszolút koronanyertes. A tőzsdén jegyzett cég piaci értéke mára elérte a 139 milliárd dollárt, szemben az Exxon, a világ egyik legnagyobb olaj- és gázipari vállalatának 138,9 milliárd dollárjával.

Míg a Zoom 1,35 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el az elmúlt 12 hónapban, az Exxon ehhez képest 213,8 ​​milliárd dolláros bevételt tudott ebben az időszakban felmutatni – írja az amerikai Forbes.

Az olajipari óriás hétfőn bejelentette, hogy 1900 amerikai munkatársukat fogják elbocsátani a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt. Az amerikai olaj ára jelenleg hordónként 36 dollár körül mozog, míg januárban 62 dollár felett volt.

A Zoom alapítója, Eric Yuan (borítóképünkön) eközben saját vagyonát csaknem megduplázta az elmúlt három hónapban. A Forbes 400 leggazdagabb amerikait számon tartó milliárdoslistáján jelenleg a 43. helyen áll.

Vagyona idén júliusban még 11 milliárd dollár volt, mára 21,3 milliárd dollárra duzzadt.

A Zoom részvényei voltak az egyik legjobban teljesítő részvények 2020-ban.

Az év során több mint 600 százalékkal emelkedett az értékük.

Eric Yuan alapító mellett Kelly Steckelberg, a Zoom CFO-ja is bőven profitált a vállalat idei sikereiből. Steckelberg 2017 óta látja el a pozíció feladatait, a Forbes listájára (America’s Richest Self Made Woman) 255 milliárd dolláros vagyonával került fel.

A Zoom nagyban felülmúlta az év második negyedévére vonatkozó várakozásait. Az augusztus 31-ével lezárult időszakban 663,5 milliárd dollár bevétele volt a vállalatnak. Az elemzők erre 500,5 millió dolláros előrejelzést adtak. A cég 690 millió dolláros bevétellel számol a harmadik negyedévre.

Fotó: Ethan Pines


 

“Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.”