F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

A szupergazdagok nem a Harvardra járnak

Legalábbis a többségük – Ázsia, Dél-Amerika és Kelet-Európa teszi ki a leggazdabb 1% kétharmadát.

Harmincmillió dollár a beugró a szupergazdagok klubjába – írják az Alapblogon. Van, aki a szülei örökségét vitte sikerre, más a politikai kapcsolatrendszeréből csinált pénzt. A tech-óriások alapítói azok, akik jónevű egyetemre jártak, de egyébként semmilyen közös vonást nem tudott megállapítani rájuk nézve a gazdag emberekkel és életmódjukkal foglalkozó Wealth-X nevű szervezet. Az egyik elemzőjük, Benjamin Kinnard azt is elmondta az Alapblognak adott interjúban, hogy az utóbbi néhány év stagnálása után most arra számítanak,  beindul egy boom, és megugrik a szupergazdagok száma.

via GIPHY

Az elemző szerint dúsgazdaggá válnak a kereskedelem, az ingatlanpiac, a technológiai szektor megújítói, de „alanyi jogon” szintén bekerül a legfelső egy százalékba rengeteg örökös is. “A következő években összességében mintegy tízezer trillió dollár értékű vagyon száll át gyerekekre, unokákra, más rokonokra a jelenlegi szupergazdagok derékhadát képviselő nyolcvan évesnél idősebbekről. Történelmileg példátlan vagyontranszfer megy végbe néhány év alatt.” – írják.

Olvasd el Pénz rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő