Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

A szupergazdagok nem a Harvardra járnak

Legalábbis a többségük – Ázsia, Dél-Amerika és Kelet-Európa teszi ki a leggazdabb 1% kétharmadát.

Harmincmillió dollár a beugró a szupergazdagok klubjába – írják az Alapblogon. Van, aki a szülei örökségét vitte sikerre, más a politikai kapcsolatrendszeréből csinált pénzt. A tech-óriások alapítói azok, akik jónevű egyetemre jártak, de egyébként semmilyen közös vonást nem tudott megállapítani rájuk nézve a gazdag emberekkel és életmódjukkal foglalkozó Wealth-X nevű szervezet. Az egyik elemzőjük, Benjamin Kinnard azt is elmondta az Alapblognak adott interjúban, hogy az utóbbi néhány év stagnálása után most arra számítanak,  beindul egy boom, és megugrik a szupergazdagok száma.

via GIPHY

Az elemző szerint dúsgazdaggá válnak a kereskedelem, az ingatlanpiac, a technológiai szektor megújítói, de „alanyi jogon” szintén bekerül a legfelső egy százalékba rengeteg örökös is. “A következő években összességében mintegy tízezer trillió dollár értékű vagyon száll át gyerekekre, unokákra, más rokonokra a jelenlegi szupergazdagok derékhadát képviselő nyolcvan évesnél idősebbekről. Történelmileg példátlan vagyontranszfer megy végbe néhány év alatt.” – írják.

 

A lét válna kibírhatatlanul unalmassá, ha nem próbálnánk megfejteni azokat a titkokat, amelyeket Isten elrejtett előttünk.