Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

400 milliárdos gigacéget hoz össze Mészáros a tőzsdén

Összeállnak a Mészáros cégek a tőzsdén, hatalmas befektetési holding jöhet így létre. 

Kiderült mi állhat a két legnagyobb Mészáros érdekeltség, az Opus és a Konzum tőzsdei felfüggesztése mögött: a két cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján jelentette be nemrég, hogy megkezdik a két társaság egyesülésének előkészítését.

Mint írják, “a fúzió megvalósítása új teret nyithat a vállalatcsoport jelentős volumenű, régiós növekedési terveinek megvalósításához”.

Óriás cég jöhet létre 

Az egyesülést követően a jogutód társaság menedzsment által becsült kapitalizációja – mai árfolyamon és a jelenlegi piaci viszonyokkal számolva – elérheti a 350-400 milliárd forintot, miközben IFRS szerinti konszolidált saját tőkéje meghaladhatja a 320 milliárd, 2019 évre tervezett EBITDA-ja pedig a 30 milliárd forintot.

Csak hogy értésük: ekkora EBITDA-t tavaly a 13 ezer embert foglalkoztató Spar Magyarország vagy az MVM Zrt. tudott felmutatni. Piaci kapitalizációban megközelíti a Magyar Telekomot is.

Az Opus és a Konzum papírjaival újra lehet kereskedni a reggeli felfüggesztést követően.

A fúzióról a társaságok közgyűlései december elején dönthetnek.

 

Borítókép: Fekete Péter (vezérigazgató-helyettes, Konzum), Végh Richárd (elnök-vezérigazgató, BÉT). Forrás: BÉT/Archív 

Oszd meg!