mesterséf, a Bocuse d'Or 2023-as hazai győztese
30
gasztro
Ebben a kabátban nyerte meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét.
Rolandot a családja indította el a séffé válás útján. Az alapokat Debrecenben tanulta meg, a mesterszakács szintet Nyíregyházán érte el. Jelenleg a Hunguest Hotel Sóstó séfhelyettese. Ha a séfje nem bíztatja a versenyzésre, jó eséllyel nem hallunk a nevéről, idén viszont már ő képviselheti Magyarországot a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyen a norvégiai Trondheimben. Versenyzett már Luxemburgban és a németországi Erfurtban is az IKA (International Culinary Art) versenyén, mindkét városból ezüstéremmel tért haza. Roland az örök elégedetlenek csoportjába tartozik, úgy érzi, még messze van azoktól a szakmai céloktól, amelyeket kitűzött maga elé. „Mindig van egy elem a tányéron, amin lehet javítani”– vallja.