Legyél jobb!

Védekezés: a Vöröskereszt raktára lesz a Papp László Sportaréna

Forbes
2020. április 09. 3 perc olvasás

Budapest legnagyobb, fedett koncerthelyszíne a járványhelyzet miatti korlátozások miatt üres, rendezvényeket nem tartanak benne. Az üzemeltető és a tulajdonos raktárnak ajánlotta fel, hogy segítsék a járvány elleni védekezést.

A Papp László Budapest Sportaréna és a Magyar Vöröskereszt együttműködésre lépett a koronavírus járvány elleni védekezés területén – tudatták a szervezetek a Forbes.hu szerkesztőségével. A Sportaréna tulajdonosa, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) Zrt., valamint annak üzemeltetője, a Gránit Pólus csoport közös felajánlása alapján,

a Magyar Vöröskereszt védő és fertőtlenítő eszközök, illetve a beérkező adományok raktározására használja a rendezvényközpont területét.

A sportaréna most üres, hiszen tiltott a tömegrendezvények megtartása a járvány megfékezése miatt.

A Papp László belül “békeidőben”. Fotó: Gránit Pólus

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a járvány idején raktárként használhatjuk a Papp László Sportaréna tereit. Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek az adományfelajánlások, korábban nem tapasztalt léptékű összefogás segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját, azonban ezzel párhuzamosan kihívást jelent az adományok és felszerelések raktározása is – mondja Kardos István, Magyar Vöröskereszt főigazgatója. – Ebben jelent most megoldást az Aréna kapacitása melyre az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport közreműködésével, az Operatív Törzsön keresztül kaptuk a lehetőséget. Bízunk benne, hogy az előttünk álló időszak kapcsán is folyamatosak lesznek a támogatások, melyekkel folyamatosan biztosíthatjuk a nélkülözők ellátását.”

„A BMSK Zrt. örömmel járult hozzá a Gránit Pólus vezetőinek társadalmi felelősségvállalásáról tanúskodó felajánlásához. Bízunk benne, hogy ezzel is segíteni tudjuk a járvány elleni védekezést” – így a BMSK Zrt. vezérigazgatója, dr. Medvigy Mihály.

„A cégcsoportunk által üzemeltetett Papp László Budapest Sportaréna központi elhelyezkedésénél, méreténél és biztonságos üzemeltetésénél fogva kiváló logisztikai szerepet tölthet be a védekezésben. Természetesen mindannyian bízunk abban, hogy a járvány elmúlta után újra emlékezetes zenei, kulturális és sporteseményeken láthatjuk viszont nézőinket” – mondta a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója, Ágházi Gyula.

Ágházy Gyula, a Gránit Pólus vezérigazgatója, balra mellette Szabó Zsolt, befektetési vezérigazgató-helyettes. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

A Gránit Pólus csoport Csányi Sándor kisebbségi, és a Demján család többségi tulajdonában van, a korábban értékesített Trigránit-ból megmaradt ingatlanportfólió kezelője, többek között portfóliójába tartozik a Westend bevásárlóközpont és számos ingatlan a régióban, több más ingatlan (Müpa) üzemeltetője is.