Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]


Bővebben

Szőnyi Ferenc megint olyat tett, amit senki más a világon

Szőnyi Ferenc a második helyen végzett a mexikói húszszoros Ironman triatlon-versenyen, és a világon elsőként teljesítette másodszor is a 76 kilométer úszásból, 3600 kilométer kerékpározásból és 844 kilométer futásból álló távot – írja az MTI. 

“Én vagyok az egyetlen ember a világon, aki 2 alkalommal is teljesítette ezt az eszelős dupla decaironmant!” – írta Facebook-oldalán a Racemachine becenevű sportoló.

A Racemachine becenevű, 53 éves triatlonista, hosszútávfutó, távolsági kerékpározó, vasember tíz évvel ezelőtt kezdett komolyabban sportolni.

A Racemachine becenevű, 53 éves triatlonista, hosszútávfutó, távolsági kerékpározó, vasember tíz évvel ezelőtt kezdett komolyabban sportolni. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Szőnyi Ferenc ezt a mexikói viadalt egyszer, 2010-ben már teljesítette, sőt meg is nyerte. Ezúttal 523 óra alatt ért célba.

A nagyközönség leginkább a Himalájában megrendezett, a világ legkeményebb ultrafutó versenyének tartott The Hell Race kapcsán jegyezte meg Szőnyi Ferenc nevét. A 480 kilométeres futóversenyt kétszer is – két egymást követő évben – egyedüliként teljesítette, másodjára ráadásul négy órával meg is javította eredményét.

A The Hell Race után kapott emlékplakett – legutóbb egyedüliként teljesítette a gyilkos távot. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers 

 


 

"Nem az a kérdés, hogy mit akarunk megtudni az emberekről. A kérdés az, hogy mit akarnak az emberek elmondani magukról."