Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Sir David Attenborough a Föld megmentéséért regisztrált az Instagramra

A világ talán legnépszerűbb természettudósa egy nap alatt gyűjtött 2,5 millió követtőt, méghozzá egyetlen egyperces videóval, írja a BBC.

„Heló, a nevem David Attenborough, az elmúlt hatvan évben tévében és rádióban tűntem fel, de ez az első alkalmam Instagramon” – kezdi egyperces bemutatkozó posztját a 94 éves tudós. „Azért igyekszem felfedezni a kommunikáció e számomra új módját, mert mint azt mindannyian tudjuk: a világ bajban van.”

Attenborough sorolja azokat a környezeti károkat, amiket a klímaváltozás és a folyamatos szennyezés okoz, ide értve a gleccserek olvadását és az állatfajok pusztulását. De gyorsan hozzáteszi: ez ellen tudunk tenni, és ő azért van itt, hogy elmondja, hogyan. „Ahogy a rádióban szokás mondani: maradjanak velünk!”

Attenborough ezzel az egy poszttal felrobbantotta a netet, egy órával a poszt feltöltése után már 200 ezren követték, most pedig már 2,5 milliónál jár a számláló.

A fiókót a legendás természetfilmes két állandó munkatársa, Jonnie Hughes és Colin Butfield segít menedzselni. Attenborough egyébként nemsokára új könyvet ad ki, amiről azonos című Netflix film is készül. Az A Life On Our Planet arról szól, hogyan tekint vissza hosszú karrierjére, reflektálva mindazon pusztításra, amit első kézből tapasztalt a Föld élővilágában.

Borítókép: Sir David Attenborough a Netflix A Life On Our Planet című dokumentumfilmjének előzetesében // forrás: Youtube


 

"Hétvégén bármi megtörténhet, szegény dolgozók szoktak is félni, pénteki döntéseink élnek-e még hétfőn"

Kelényi Kolos, Szamos Marcipán