Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már felmondtál, de még nincs új munkád? Így fordíthatod előnyödre az átmeneti időt

Sokan tabuként kezelnek egy nagyobb lyukat az önéletrajzukban és izzadva idegeskednek, hogy rá ne kérdezzenek egy állásinterjún, de ha jól használod ki a két munkahely közötti időt, akkor lehet, hogy pont amiatt fognak felvenni.

Caroline Castrillon, a Forbes.com külsős szerzője összegyűjtött négy tippet, hogy a lehető legjobban használj ki egy hosszabb munkaszünetet.

1.Sajátíts el más gondolkodásmódokat!

Egy hosszabb utazás nem csak jó feltöltődés, hanem egy olyan kaland és befektetés is, amit később bőven kamatoztathatsz. A különböző kultúrák megtapasztalása, különösen ott, ahol nyelvi akadályokba ütközik, a kommunikációs készségeid fejlesztésére kényszerít. A más kultúrájú, tapasztalatú emberekkel való találkozás új nézőpontokat ad, így új gondolkodásmódokat sajátíthatunk el velük.

Az utazás kiváló módja egy olyan globális kapcsolati háló kiépítésének, amely bőven a hosszú távú karriered hasznára válhat.

2. Erősítsd a készségeidet vagy fejlessz ki újakat!

Egy hosszabb szünet adta időt érdemes olyan készségek fejlesztésére használni, amelyeket eddig halasztgattál. Ez lehet nyelvtanulás, online kurzus vagy egy egyetemi szak elvégzése levelezőn. Ezzel nem csak a saját fejlődésednek teszel jót, hanem a jövendőbeli munkaadód is azt fogja látni, hogy számodra a tudás és haladás egy fontos irányelv.

3. Töltődj fel és nyerj új perspektívát!

A Gallup kutatása szerint a munkavállalók huszonhárom százaléka érzi magát állandóan vagy nagyon gyakran kiégve. Használd ki a két munkahely közötti idődet feltöltődésre, a jelenlegi élethelyzeted kiértékelésére és a jövőbeli irányok meghatározására, hogy a következő állásod megszerzése után már ne kerülj bele abba a huszonhárom százalékba!

4. Próbálj ki másféle munkát!

Egy karrierelakadás az egész életedet megváltoztatható jelenség is lehet. Időnként jót tesz, ha egy kicsit távolabbról is megvizsgáljuk az életterületeinket. Ha rájöttél, hogy az eddigi munkád nem volt számodra kielégítő, akkor itt az idő és a lehetőség, hogy kipróbáld magad egy új munkaterületen, önkénteskedj vagy elindítsd a saját vállalkozásodat.

Fotó: Siora Photography // UNSPLASH

Aki valamit kreál, felépít, teremt, azért tudja megtenni, mert nem szégyelli magát. Aki szégyelli magát, nem mer teremteni. Hát akkor mit tehet? Rombol. Szerintem a rombolás a szégyenből ered.