Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Majdnem 100 millió dollárt adott most a hajléktalanoknak a világ leggazdagabb embere

Jeff Bezos múlt héten jelentette be: 98,5 millió dollárt utal át összesen 32 szervezetnek Amerika 23 államában, Marylandtől New Yorkig és Alaskától Hawaii-ig. Szervezetenként 1,25 és 5 millió dollár közötti összegek állnak majd rendelkezésre a hajléktalanok és családjaik megsegítésére.

Az Amazon alapítója és vezére mindezt tavaly szeptemberben létrehozott alapítványán, a Bezos Days Fundon keresztül tette. A Fund alapvető céljának meghatározásakor is a hajléktalanok és családjaik segítését tűzte ki, valamint Montessori rendszerű általános iskolák létrehozását az államokban.

Az ideihez hasonlóan Bezos tavaly ősszel is 97 millió dollárt meghaladó összeget adományozott előbbi célra. És bár Instagramján már jó néhány fotót láthatunk a kisiskolákat látogató milliárdosról, arról még nem tett hivatalos bejelentést, hogy iskolaprogramja mikor indul.

 

"Ahol minden eladó, ott nincs vevő."