Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

laptop ferfi

Lépj szintet Linkedinen! 7 tipp haladóknak

Ha van Linkedined, több mint valószínű, hogy már van profi profilképed és szépen összeszedted az eddigi tapasztalataidat. Talán még egy jó összefoglaló szöveget is írtál, és néhány ajánlásod is van. De az, hogy a profilod kitöltését befejezted annyira, amennyire csak lehetséges, nem jelenti azt, hogy ne léphetnél szintet.

Akár munkát keresel, akár csak networkingelni akarsz vagy egy promócióra készülsz, a Linkedin jó barátod lehet bőven azután is, hogy kitöltöttél mindent, amit csak az ember kitölthet a profilján. A Forbes.com cikke alapján mutatunk 7 tippet, amivel még jobb benyomást kelthetsz másokban.

1. Jelentkezz be rendszeresen

Ne hagyd, hogy megülje a por azt a sok munkával összerakott profilt. Ha hasznosítani akarod az online jelenlétedet, van néhány dolog, amit érdemes megtenned naponta, hetente és havonta. Lájkolj, posztolj kedvedre, és ne félj vegyülni.

2. Írj

Nem kell profin írnod ahhoz, hogy Linkedinre irkálj. Akár egy tömör, blogbejegyezésszerű poszt is jó alkalom arra, hogy gondolatvezérnek lássanak a saját területeden. Megmutathatod, milyen értékesítési, HR- vagy marketingpraktikákat tudsz, így bárki, aki ránéz a profilodra, látni fogja, hogy tudod, miről beszélsz.

3. Dobd fel az oldalad

Elég nagy az esélye, hogy senki sem olvassa végig a profilodat, legtöbben inkább csak átfutják. Több ideig maradnak viszont az érdeklődők, ha feldobod egy kicsit az oldalad. Ez bármi lehet: blogposzt, amit te írtál, egy ppt, amit egy fontos partnernek állítottál össze, vagy egy videó, ahogy egy eseményen beszélsz. Ha kézzelfogható példákat mutatsz arról, amit csinálsz, hitelesebbé válsz.

4. Kövess olyan embereket, akik ott vannak, ahol egyszer te is lenni akarsz

Lehet, hogy nem fogod tudni ismerősnek jelölni Bill Gatest, de követni bárkit tudsz. Ha bekövetsz olyan embereket, akik olyan pozícióban vannak vagy olyan munkát csinálnak, amit egyszer te is, olyan, mintha tanácsokat kapnál egy online mentortól.

5. Küldj személyre szóló requesteket azoknak, akiket csodálsz

Ha van valaki, akire felnézel, nyugodtan próbáld meg elérni őt. Van ennek jó és rossz módja is: ne próbálj csak azért kapcsolatba lépni valakivel, hogy munkát szerezz – kezdd azzal, hogy elmagyarázod, mi az, ami közös bennetek.

6. Lépj kapcsolatba azokkal, akik nézik a profilodat

Ha találsz egy érdekes embert, aki nézegeti a profilodat, lépj kapcsolatba vele. Már eleve érdeklődik irántad, szóval miért ne viszonoznád az érdeklődést? Ki tudja, talán a következő nagy áttörést jelenti majd – legrosszabb esetben pedig beszélgettek egy jót.

7. Barátkozz a Linkedin-kontaktjaiddal a való életben is

A legjobb dolog, amit tehetsz az, ha offline is átviszed a kapcsolataidat. Végső soron ki az, akinek szívesebben ajánlanál munkát – az, aki az ismerősöd Linkedinen, vagy az, akivel kávéztál már néhányszor?

Ne félj használni ezeket a tippeket: vegyülj el, lájkold mások posztjait, írj sajátokat, építs szakmai kapcsolatokat! Ha eljön az ideje egy új munkának vagy előléptetésnek, megtérül majd az belefektetett energia.

Oszd meg!