Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kikutatták, mire vágyik a magyar munkavállaló

Szakmai szempontból eredményesnek érzik az elmúlt évet a magyar munkavállalók, aminek egyik oka, hogy a feladataik elvégzése közben sok újat tanulhattak – derül ki az OTP Bank megbízásából készített felmérésből. 

Az OTP Bank a magyar aktív munkavállalók tavalyi tapasztalatait kérdezte egy Pulzus felmérés keretében: a válaszadók közül minden ötödik nagyon eredményes évet zárt, de a megkérdezettek 46 százaléka szerint inkább eredményes volt az éve, mint nem – írja a bank közleményében. Az eredményességhez szükségesek a jól elvégzett feladatok, a felmérésben megkérdezték azt is, mi alapján ítélik a válaszadók sikeresnek az adott projektjeiket. A személyes fejlődés, a tanulás lehetősége kiemelten fontos kritériuma a sikeres munkának (20 százalék). A sikerességi tényezők listájában második helyre került az önállóság (17 százalék), de 14 százaléknak az is fontos, hogy a munkának látványos eredménye legyen.

Mire lenne szükségük a megkérdezetteknek 2019-ben ahhoz, hogy a tavalyinál is sikeresebbnek érezzék magukat szakmailag? Három tényezőt emeltek ki a válaszadók: inspiráló munkahelyi környezet (16 százalék), a munkahely által biztosított képzések szükségessége (15 százalék) és a személyes motiváció (15 százalék).

 

A kutatást az OTP megbízásából a Ténygyár Kft. végezte, online kérdőíves és telefonos lekérdezéses módszerrel, 2018 decemberében. A kutatásban résztvevő 1000 fős válaszadói minta az aktív korú (18-65 év) magyar alapsokaságot reprezentálja nem, kor és végzettség szerint. 

Oszd meg!