Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Készen állsz a jövő év üzleti sikereire? Ezzel a 4 módszerrel el is érheted!

Az év végén érdemes alaposan végiggondolni az elmúlt 12 hónapot, összegezni, levonni a tanulságokat, majd ezek alapján felkészülni az új esztendőre.

Az amerikai Forbes négy olyan tanácsot osztott meg, melyek betartásával pontot tehetünk az elmúlt évre és megalapozhatjuk a következő év üzleti sikereit is. Ha készen állsz arra, hogy az új évben sikeres legyél, ennek a pár módszernek hála, jó eséllyel elérheted a céljaidat.

1, Összegezd az elmúlt évet, majd ezek alapján készülj fel a következőre!

Nézd vissza az elmúlt évedet, térképezd fel a jó és a rossz dolgokat egyaránt. Vizsgáld meg, honnan indultál, hova akartál eljutni, mik azok a dolgok, amikben jó vagy és mi az, amiben még fejlődnöd kell. Kérj visszajelzéseket a főnöködtől, a kollégáidtól és próbáld meg magadat is értékelni.

2, Tervezd meg a következő 12 hónapodat!

Ha megtörtént a visszatekintés, tapasztalataidat ideje tettekké kovácsolni. Kezd a célok felállításával, írd össze egész éves terveidet, a nagyokat és a kicsiket is. Ezután vázold fel, hogyan szeretnéd ezeket elérni, állíts fel határidőket és lehetőségeket. Ez lesz a te akcióterved.

3, Rakj rendet az e-mailjeid között!

Egy túlzsúfolt e-mail fiók az egyik legnagyobb stresszforrást jelentheti a munkád során. Hagyd ezt az érzést az óesztendőben, rendezd a fiókodat, és indíts tiszta lappal az új évben. Olvasd el és szelektáld az üzeneteket, majd mérlegeld őket: mennyire sürgősek, mennyire fontosak vagy épp feleslegesek. Tudd le a válaszadásokat és töröld a szükségteleneket, készíts címkéket, hogy a későbbiekben könnyebb legyen a szelektálás. Jövőre legyél tudatosabb, így a következő decemberben nem kell megint átesned ezen a procedúrán. Minden hónapban jelölj ki egy napot és rendszerezz.

4, Fejezd be az aprócska feladatokat is!

Minél több mindent megcsinálsz decemberben, annál kevesebb dolgod lesz az új évben. Szánj 20 extra percet arra, hogy válaszolj az e-mailjeidre, tegyél pontot a projektek végére. A kis dolgok sokszor a nagy feladat magját jelentik.  Ha ezekkel megleszel, jövőre már nem kell az aprócseprő ügyekkel foglalkozni, és a feladat lényegére tudsz majd fókuszálni.

Oszd meg!