Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Karikó a Forbes.hu-nak: arra koncentrálok, amire van hatásom

„Csak az érdekel és arra koncentrálok, amin tudok változtatni, amire van hatásom, és a díjbizottságokéra nincs”, írta a Forbes.hu kérdésére Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus hétfőn, miután kiderült, hogy bár tudományos körök szerint is toronymagas esélyes volt az orvosi Nobel-díjra, azt végül egy másik kutatópáros kapta.

Karikó hangsúlyozta, hogy számára

a legnagyobb örömöt a kutatás izgalma adja, valamint az a tudat, hogy a munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a gyógyításban fontos platform technológia létrejöjjön.

A magyar kutató azt írta, teljesen egyetért Richard Feynmann (egyébként Nobel-díjas) amerikai elméleti fizikus véleményével, aki szerint a díjak nem lényegesek, a valódi díj maga a felfedezés. A Nobel-bizottságban a csapatnyi svéd dönti el, hogy ki érdemli meg az ő díjukat. Jó nekik, de koncentráljunk arra, ami valóban számít, vélekedett Feynmann.

A Nobel-bizottság hétfői bejelentése szerint az amerikai David Julius és a libanoni születésű, örmény-amerikai Ardem Patapoutian kapta az orvosi Nobel-díjat a hőmérséklet érzékeléséért és tapintásért felelős receptorok felfedezéséért. 

Borítókép: Karikó Katalin // Facebook

Oszd meg!