Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Karikó Katalin. Fotó: Fotó: Biontech

Karikó Katalint az év nőjének választotta a nemzetközi Glamour magazin

Az mRNS-vakcina kidolgozásáról ismert tudós először nemet akart mondani a jelölésre, de aztán lánya rábeszélte, mondván, a fiataloknak szükségük van olyan példaképekre, amilyen ő is. Így Karikó Katalin megkapta a Glamour magazintól a Women of the Year címet.

„Glamour girl-nek jelöltek, én nemet mondtam, hiszen ez áll legmesszebb tőlem, de Zsuzsi szerint szüksége van a fiataloknak ilyen női példaképre, hát végül kötélnek álltam, és így lettem 2021 egyik glamour girl-je” –  írta Facebook-oldalán Karikó Katalin, miután megkapta a Glamourtól az év nője címet. A bejegyzést a Telex szúrta ki.

A Glamour magazin díját minden évben az igazán inspiráló és különleges személyeknek ítélik oda, díjaznak színészeket, influenszereket, írókat is, 2019-ben például Greta Thunberget is kitüntették. A kutatóról szóló cikkben részletesen végigveszik az élettörténetét, hogy hogyan került Amerikába, majd később a Biontechhez, de megszólal a magazinban megjelent cikkben lánya, Francia Zsuzsanna is.

Karikó Katalin kapott idén Bólyai-díjat, nemzetközi, nőknek járó tudományos díjat, a Francia Tudományos Akadémia elismerését és német tudományos díjat is.

Oszd meg!