Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Itt a Legyél jobb! nap programja: Presser Gábor, Edith Eva Eger, Barabási Albert-László, Nyáry Krisztián és Luca, cápák és a leggazdagabb magyar a vendégeink

Mutatjuk az egész napos online rendezvényünk programját.

Te lefekszel a járványnak és a nyomában loholó válságnak és kivársz, vagy már a következő lépésen gondolkozol? Sodródsz a cunamival, vagy már gyártod a B-tervet? Te döntesz vagy sodródsz?

A Legyél jobb! nap szereplői idén is azok közül kerülnek ki, akik minden körülmények között képesek meglátni a lehetőségeket a problémák között.

Mi, a Forbesnál is ilyenek vagyunk: ezért a körülményekhez alkalmazkodva szeretnénk átadni idén is a Forbes-élményt, megtartjuk évek óta sikeres rendezvényünket, biztonságosan, online!

Így alakul a nap programja

10.00-10.10 Megnyitó

10.10-10.30 Orvos- Tóth Noémi – Családerő: hogy hívd elő?

A családi örökséget nem csak magunkba szívjuk, már születésünkkor is velünk van. Válságban zsigeri reakciókat adunk, mert veszélyben érezzük magunkat. Orvos-Tóth Noémi azzal foglalkozik, hogyan tudjuk átvenni az irányítást a döntéseink felett, hogy az örökségül érkezett családi válaszok ne sodorjanak el minket, hanem tudatosan éljünk velük.

10.30-10.50 Böjte Csaba – Mikor elmélkedj és mikor dönts?

Az élet nem mindig igazságos, de ezt el kell fogadni, és menni, dolgozni kell tovább, vallja az alapítványán keresztül több ezer gyermeket segítő Böjte Csaba. Ez viszont nem jelenti azt, hogy sodródni kellene, a szerzetes szerint a befelé fordulást döntés kell, hogy kövesse. De mi a helyzet a miértekkel, van-e jó eszköz a továbblépésre, milyen értékrendet alakítsunk ki egy válságban, és mikor jön el az elmélkedés után az utunk kiválasztásának ideje?

10.50-11.10 Nyáry Krisztián és LucaÍró lett, mert úgy hozta a sors. Ír, mert mindig ezt akarta

Nyáry Krisztián szereti úgy láttatni élete nagy váltásait, mint, amiket a véletlen sodort elé. Lánya, Luca kicsit sem sodródó alkat, türelmetlen, szókimondó és zavarja, ha nem veheti kezébe saját sorsa alakítását. A kép persze sohasem fekete vagy fehér, ellenben az időzítés, amikor ilyenekről beszélgetünk velük, különleges: Krisztián 17-18 volt a rendszerváltáskor, Luca most 19 a koronavírus idején – mindketten fiatal felnőttként élték, élik át, hogy hirtelen megváltozik körülöttük a világ.

11.10-11.22 Máté Beáta, Learning üzletágvezető, Grow csoport

11.22-11.32 Válságkezelés: Florián László és Németh Kornél – a Rossmann Magyarország ügyvezető igazgatói

11.32-11.52 Molnár Ferenc Caramel – 15 éve a csúcson, merre tovább?

Pontosan 15 évvel Megasztár-győzelme után a nyolcadik lemeze bemutatójára készül, de még nem biztos, hogy lehetnek nyáron koncertek. Most karanténkoncertezik, de hogyan szervezi újra magát az egyik legnépszerűbb magyar énekes?

11.55-13.15 Ebédszünet

13.15-13.45 Balogh Levente és Fehér GyulaCápák: Hogy lehet egy döntésnek súlya életed üzlete után?

Akik azt mondták, Balogh Levente a Szentkirályi többségének eladásával meghajolt a piac előtt, azokra biztosan rácáfolt, amikor megvette a Pepsi régiós jogait. Élete nagy üzletei után hogyan dönt a kisebb befektetésekről? Fehér Gyula útja rengeteg döntésen keresztül vezetett odáig, hogy az IBM megvette cégét, a Ustream-et. Sodródtak néha? Ha akartak volna, se biztos, hogy ment volna, annyira új volt a piac is, ahol a legkomolyabb technológiát rakták össze. Cápák – árral szemben.

13.45-13.55 Bíró Pál, Country manager, Google Magyarország

Távmunkára való átállás kihívásai. Hogyan maradhatsz mindeközben motivált?

13.55-14.15 Lakatos Dávid – Nem jó döntéseket hoznak, hanem jól – Unikornis Bostonból

Lakatos Dávid az egyik legígéretesebb 3D-nyomtatógyártó startupot építi Bostonban, a Formlabs-t. Egymilliárd dolláros értékelésig vitte. „Itt folyamatosan az a poén, hogy mikor jönnek a felnőttek, hogy elvegyék a játékainkat” – mondta korábban a Forbesnak. Sem ő, sem társai nem menedzseltek még nagy céget, márpedig az a céljuk, hogy egy „rohadt nagyot” építsenek. A koronavírus-tesztek előállításába szinte azonnal beszálltak. Hogyan hoznak tudatos döntéseket?

14.15-14.30 Barnóczki Annamária, Master Certified Coach executive, team és mentor coach munka- és szervezetpszichológus

14.30-15.00 Steve Forbes az újraindításról, Az amerikai Forbes főszerkesztője, az alapító unokája

Hogyan látja a lapalapító unokája az amerikai gazdaság jövőjét? Miért kényszeríthette térdre a világ legnagyobb gazdaságát a vírus? A különc Steve Forbes, aki kétszer is megpróbált a republikánusok elnökjelöltje lenni először, élőben magyar közönség előtt.

15.00-15.20 Péterffy Tamás – A leggazdagabb magyar

Péterffy Tamás ötévente, érettségi találkozóira látogat Magyarországra. Mielőtt legközelebb jön, cégét, az elektronikus tőzsdézés úttörőjének számító Interactive Brokerst kell átkormányoznia a válságon. Az eddigiekből győztesként jött ki.

15.20-15.40 Tomáš Čupr – A cseh internet fenegyereke a Kifli.hu mögött

Csehország internetes fenegyereke igazi sorozatvállalkozó, de nem volt ez mindig így, a húszas éveiben Nagy-Britanniában dolgozott gyári munkásként. A kifli.hu (és a cseh eredeti, a rohlik.cz) alapítója Magyarországra a válság előtt lépett be. Hogyan turbózta fel magyar házhozszállító cégét márciusban? Itthon is reális cél, amit Prágában már elért: megelőzni a Tescót a házhozszállítási piacon?

15.40-16.00 Barabási Albert-László Aki előre tudta, hogy leáll a világ

Hálózatkutató fizikusként Barabási Albert-László a siker képletének megalkotása után sem lassított. Ahogy kitört a világjárvány, bostoni laboratóriumának összes erőforrását egy potenciális gyógyszer felkutatására állította rá. Mindeközben tudta, és világgá is kürtölte, hogy a pandémia után semmi sem lesz olyan, mint előtte volt. De vajon milyen világ vár ránk a járvány után? Az emberi kapcsolatok az internetre költöznek? Miben segítheti a visszarendeződést a hálózatkutatás, és milyen gyógyszerkutatásokat hozhat a csúcstechnológia?

16.00-16.10 Teremtő káosz – Sárvári György, Coach – Bardo Consulting

16.10-16.18 Újratervezés Somlai László, Erste Private Banking vezető

16.20-16.30 Kávészünet

16.30-16.40 Boros Botond, Head of Marketing, Google

Távoktatásra való átállás kihívásai. Gyors reagálás eszközei.

16.40-17.00 Presser Gábor Nem adom fel! (De tényleg nem!)

Huszonévesen négyszázezer néző előtt fellépni Amerikában – egy ilyen forgatókönyvet minden fiatal rockzenész elfogadna, különösen, ha Közép-Európából érkezett. Neki ez is megadatott, de a sikert a Locomotiv GT-vel sosem tudták learatni külföldön. Majdnem öt évtizeddel később mégis felfigyelhet rá Amerika, Presser Gábor darabját nemrég New Yorkban próbálták. De hogy jutott újra oda?

17.00-17.20 Edith Eva Eger Hogyan számoljunk le végleg a félelmeinkkel és a fájdalmainkkal?

A traumáknak ezerféle forrása és formája lehet, és még a látszólag legkisebbek is kísérthetnek és befolyásolhatnak minket életünk végéig. Kivéve, ha rászánjuk magunkat és szembe nézünk velük, bármilyen távolságban is legyenek. Az Auschwitzot is megjárt, családját ott elveszítő Dr. Eger felnőtt fejjel, már klinikai szakpszichológusként nézett szembe saját múltjával és vette kézbe életét. Azóta másoknak is segít megszabadulni a kudarcaiktól, a félelmeiktől, a dühüktől és a fájdalmaiktól.

17.20-17.35 Sanjay Gupta, GROW Csoport vezérigazgató

Virtuális workshopok

Virtuális workshop terem powered by Grow Group

11.30-12.50 – 1.2.3! füzet workshop

A Grow Csoport és a Forbes által létrehozott 1.2.3! füzet sokaknak segítséget nyújtott és nyújt a jelenlegi bizonytalan, extrém, újdonságokkal teli helyzetben. A füzet három lépés mentén segíti a kitöltőt rendezni gondolatait és érzéseit: Elengedés, Elfogadás, Elindulás. A workshop célja, hogy végigvezesse a résztvevőket a három stáción, bemutassa, miért segítenek ezek a lépések a leginkább minket most és a legtöbb nehéz helyzet esetén, illetve mankót adjon ahhoz, hogy hogyan érdemes ezt, vagy hasonló füzeteket úgy használni, hogy az a leginkább elősegítse a fejlődésünket. Várjuk szeretettel mindazokat, akik már foglalkoztak a füzettel, és azokat is, akik még nem. (maximális létszám: 40 fő)

  • Meretei Barbara, Közgazdász, szervezetfejlesztő tanácsadó, tréner, coach
  • Sztrányay Eszter, Közgazdász, szervezetfejlesztő tanácsadó és tréner
  • Pelyvás Renáta, Közgazdász, junior szervezetfejlesztő tanácsadó
13.00-14.20 – Reziliencia workshop

A reziliencia azt jelenti, hogy képesek vagyunk az örökösen változó elvárásokhoz, a folyamatos készenléti szükséglethez úgy alkalmazkodni, hogy optimisták, egészségesek maradjunk, ne gyűrjön le a stressz. Ez a képesség csak részben velünk született, és nagyban függ attól is, hogy milyen környezetben élünk, milyen életformát és életfelfogást alakítunk ki magunknak. A workshopon bemutatjuk, hogy milyen erőforrásokból táplálkozik ez a lelki rugalmasság. Mindenki felmérheti, hogy hol vannak a saját erősségei és hol érdemes tudatos fejlesztéssel pótolni a tartalékokat. Irányokat mutatunk, hogy ki-ki képessé váljon erősíteni testi és lelki ellenálló képességét. (maximális létszám: 40 fő)

  • Pataki Katalin, szenior tréner, coach, tanácsadó

Virtuális workshop terem powered by Grow with Google

10.30-11.30 – Ügyfélszerzés a weben

Bemutatjuk, hogy milyen lépéseket és fázisokat érdemes megkülönböztetni a stratégia kialakításakor, hogyan lehet megközelíteni és felismerni a célcsoportot. Megmutatjuk, hogy a különböző lépéseknél melyik weboldalt vagy médiát érdemes használni és milyen üzenetet érdemes megfogalmazni. Miről lesz szó a képzésen? Digitális Marketingstratégia Hogyan lehet ügyfelet keresni? Milyen ingyenes eszközök segítenek? Mit mondjak, hogy ügyfeleim legyenek? Hogyan tudom megtartani az ügyfeleket?

  • Balog Gábor, digitális tanácsadó
12.50-13.20 – What the high performers do differently?

Tudd meg milyen gátló és támogató lépések vannak az üzleti növekedésed elérése érdekében! (Az előadás angol nyelvű)

  • Janusz Stabik, Digital Agency Growth Coach
13.30-14.00 – A tudásod soha nem haszontalan – A transferable knowledge világa

Rengetegen félnek karriert váltani azért, mert úgy érzik, hogy nincs meg az alaptudásuk, és hogy azok, akik korábban kezdték a szakmát művelni, jóval tapasztaltabbak. Ám könnyen lehet, hogy a jelenlegi tudás hasznosítható egy másik témában, csak más fényben kell rá nézni.

  • Polyák Balázs, Industry Manager – Export, Startups & Innovation

Meditáció

09.20-09.50 – Reggeli meditáció Karafiáth Balázzsal

Érkezzünk meg együtt és indítsuk együtt a napot!

  • Karafiáth Balázs, Mindfulness coach

14.30-15.00 – Délutáni meditáció Karafiáth Balázzsal

Fókuszáljuk a kreatív energiákat!

  • Karafiáth Balázs, Mindfulness coach

Las Vegas az a hely, ahol a pénz tényleg tud beszélni. Azt mondja: viszlát.