Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Így vasárnapozz, hogy produktív heted legyen

Nehéz vasárnapig megtartani a hétvége okozta jókedvet: vége a hétvégi szabadságnak és mókának, másnap munka, minden kezdődik újra. Akár örömmel mész vissza munkába hétfőn, akár nem, egy megfelelő vasárnapi programmal felvértezheted magad az új hét kihívásaival szemben.

A Forbes.com összeszedett 6 tippet egy produktív, mégsem dolgos vasárnapért, ami biztosítja az átmenetet a hétvégéd és a munkád között.  

Szánj egy órát a tervezésre!

A meccs is maradhat a tévében és a teraszról sem kell bemenned: vedd elő a naptáradat, állítsd össze a tennivalóid listáját a következő napra és priorizáld őket. Lesz hely az új gondolatoknak és másnap már csak az előre megtervezett térképet kell követned. Hogy a minimálisra csökkentsd a stresszfaktort, készítsd ki a ruhádat, csomagold el az ebédet, és mikor mindezzel végeztél, tedd fel a lábad a dohányzóasztalra és lazíts tovább.

Főzz egy egészséges vasárnapi ebédet!

A habzsolás maradjon péntekre és szombatra, ha vasárnap túlterheled a szervezeted zsíros ételekkel és alkohollal, kimerülten kezdheted a hétfőt. Egyél többször kisebb adagokat és ne várd meg, amíg szomjas leszel, hidratálj rendszeresen!

Szóljon valamiről a napod!

Mindannyiunkat érinti a házimunka és más apró feladatok a hétvégén is, de fontos, hogy szánjunk időt olyan tennivalókra, amivel bevonzzuk a jó karmát. Szervezz egy közös jógázást a barátaiddal, önkénteskedj valamilyen civil szervezetnél vagy keress bármilyen más feladatot, amivel újratöltheted a lelki erődet is.

Maradj pozitív!

A hét kezdete véget nem érő bosszankodást hozhat – ha hagyod. A reggeli dugó vagy a rossz kávé helyett jelölj ki valamit, amit várni lehet, legyen az az új, kreatív ötleteid megvalósítása vagy az, hogy képbe kerülsz a hétvégi pletykákkal. Ha pedig nem szereted a munkádat, használd a vasárnapot arra, hogy elgondolkodsz, hogyan lehetne jobb a helyzeted. Próbáld felidézni azt az időt, amikor még vártad, hogy beérj a munkába, és próbáld meg azt a helyzetet újra létrehozni.

Szórakozz!

Vedd elő a Monopolyt, hívd át a barátokat pókerezni vagy süssetek valamit a gyerekekkel. A kikapcsolódástól újratermelődnek a kreatív energiáid, lazítasz és nő az önbizalmad.

Aludj egy nagyot!

Egy minőségi alvás után kisebb az esélye, hogy az egész napot a takaró alatt akarod tölteni. Kipihenten pedig emelt fővel mész neki a most már nem is olyan rettegett hétfő kihívásainak.

Borítókép: Unsplash

Oszd meg!