Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Henry Perks // Unsplash

Hatalmas fejlődésen esett át a Google Térkép

A mai naptól Magyarországon is működik a Google Térkép Live View funkciója, adta hírül a Google.

A magyarul Élő képnek nevezett funkció lényege, hogy a kiterjesztett valóság segítségével a valós környezetbe vetített nyilak és irányok mutatják az utat. Az opció nemcsak a nagyvárosokban érhető el, hanem mindenhol, ahol működik a Street View (Utcakép) funkció.

Advertisement

Az Élő kép úgy hívható elő, hogy miután megnyitottuk a Google Térkép appot, beírjuk az úti célt és rányomunk a séta ikonra. Itt lehet az „Élő kép” gombra nyomni: a telefon kameráját a környező épületekre irányítva az app szépen behatárolja, hol vagyunk, és megmutatja, merre is kell indulnunk, hogy elérhessük a célunkat. Amennyiben a felhasználó már használja a navigációt, elegendő a bal alsó sarokban az „Élő kép” gombra kattintani.

Eddig ez a funkció csak a Google Térkép helyi idegenvezetői (Local Guide) és a Google Pixel felhasználók számára volt elérhető tesztelésre, azonban mostantól az ARCore-t támogató androidos telefonokon és ARKitet támogató iPhone-okon is rendelkezésre áll béta üzemmódban (a teljes eszközlista itt érhető el).

Fontos: a frissítés nem mindenkinél jelenik meg azonnal, kipróbálni mi sem tudtuk. A Google szerint beletelik pár napba, mire az összes felhasználó megkapja a felturbózott Térképet.

Kép: Henry Perks // Unsplash

 

"Minden paranoiás engem üldöz."