Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hat újévi fogadalom vezetőknek egy válságálló 2021-ért

Egy olyan rendkívüli év után, mint amilyen 2020 volt, talán csakazértis nagyobb elhatározással vágunk bele a következőbe. Hasznos lehet kijelölni magunknak az éves célokat, irányokat, amire emlékeztethetjük magunkat akkor, ha 2021 sem megy olyan simán, mint reméltük.

A forbes.com vendégszerzője a cégvezetőknek adott hat olyan fogadalomötletet, amiből bárki meríthet, ha 2021-et egy hatékonyabb, motiváltabb és összességében jobb évvé szeretnénk alakítani. 

1. Figyelj az öngondoskodásra

Azzal az újévi fogadalommal, hogy alapvetően megpróbálunk elégedettek lenni önmagunkkal, nem nyúlhatunk túlságosan mellé. Magunk elfogadása ugyanis a társas kapcsolatainkhoz is kulcs: pozitív szemlélethez és tettekhez vezet. Egy szervezeten belül pedig eltökéltséget és kitartást kovácsol.

2. Fedezd fel újra a legbelső motivációid

Ha van célod, az igazi szuperképességként energizál minden egyént, csapatot és szervezetet. Ha a munkádat fontosnak érzed, kevésbé fogod magad demotiváltnak és kimerültnek érezni, hiszen az önbizalmunknak is mindig lesz miből töltekeznie.

Emlékeztesd magad időnként ezekre: miért csinálod, amit csinálsz? Kinek válik hasznára, amit csinálsz? Hogyan járulok hozzá valamilyen nálam, esetleg a cégemnél is nagyobb célhoz? Ha nehezen válaszolsz ezekre a kérdésekre, beszélj egy kollégáddal, egy barátoddal, aki új perspektívát mutathat a témában, amit te a mindennapos mókuskerékben esetleg már nem látsz. 

3. Ne hangoztasd annyit az elveidet

Fontos, hogy legyenek elveid. De ne csak beszélj, csináld, amiben hiszel. Elég valószínű, hogy egy cégen belül bizonyos elveken is osztoztok a munkatársaiddal. Ha nem azt a reakciót vagy morált tapasztalod a csapatodtól, amit várnál, először nézz magadba: te is úgy élsz, amit elvársz másoktól?

Váljanak az elveid az életed, a mindennapjaid, az interakcióid részévé. Ha ez megvan, mások is észre fogják venni, és elérheted azt a hatást, ami a nagy szavakkal nem ment. 

4. Dolgozz a kitartásodon

A kitartás a képesség arra, hogy visszapattanj a nagy változások és kihívások után – alapvető emberi ösztön, de idővel (és egy olyan év után, mint 2020), lehet, hogy kimerültek a készleteink. Ugyanakkor idén azt is megtanulhattuk, hogy mennyi múlik a megfelelő felkészülésen. Fókuszáljunk az eseményekre adott reakciónkra, ne magára az eseményre. Ahelyett, hogy mitől stresszelünk inkább arra, mitől tudunk kikapcsolni, feltöltődni. 

A fizikai és mentális kitartás segít megtartani a rutint és a jó szokásokat: az edzést, az olvasást, a megfelelő táplálkozást. Ha úgy érezzük, kihúzták a lábunk alól a talajt, nehezebb ezekhez a szokásokhoz tartani magunkat, pedig a teljesítményünk nagyban múlik rajtuk. 

5. Maradj játékos

A bizonytalanságban elveszíthetjük az önbizalmunkat, úgy érezhetjük, képtelenek vagyunk döntéseket hozni – ez azonban főleg a felnőttekre igaz, a gyerekeknek sokkal kényelmesebb menni a flow-val és nem figyelni, pontosan hova vezet. Fogadjuk tehát el a dolgok bizonytalanságát, ismerkedjünk meg újra a gyermeki énünkkel és élvezzük a lehetőségeket. 

6. A diverzitás válságálló, használd

2020 megtanította, hogy a krízist csak kreatív gondolkodással, agilitással és diverz vezetéssel lehet leküzdeni. A járvánnyal járó válság kezelésében is élen jártak azok az országok, amelyek vezetésében nagy volt a nemi és etnikai diverzitás. Fogadjuk meg 2021-re, hogy ezt az elvet a stratégia részévé tesszük. De ne csak a kötelező kipipálásáról szóljon: mindenki hallathassa a hangját, tegyük napirendi ponttá és maradjon is ott.

7. Maradj magabiztos

Ne gondoljuk, hogy 2020 minden kihívása varázsütére eltűnik 2021-ben. Mégis a kihívás –bármilyen nehéz megélni – a személyes fejlődésünk sarokköve. Tartsuk ezt észben, ahogy belevágunk az új évbe. 

Borítókép: Matt Popovich // Unsplash

"Hétvégén bármi megtörténhet, szegény dolgozók szoktak is félni, pénteki döntéseink élnek-e még hétfőn"

Kelényi Kolos, Szamos Marcipán