A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Pénzt ritkán kérj, de akkor sokat!- 6 jótanács a Forbes főszerkesztőjétől

Mi történik, ha a Forbes főszerkesztőjét meghívják a Budapesti Corvinus Egyetem diplomaosztójára, hogy ünnepi beszédet mondjon? Mutatjuk.

Hogyan válasszunk jó főnököt? Ez az a kérdés, amire nem nagyon talál az ember választ a tankönyvekben. Kell-e fizetésemelést kérni? Ha igen, mennyit? Létezik-e a protekció?

A magyar Forbes főszerkesztője, Galambos Márton nemrég a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karán tanuló diákok diplomaosztóján beszélt ezekről a kihívásokról.

“Válasszatok magatoknak hegyet – mondta. – Válasszatok egy karriert, szakmát, aminek ha feljuttok a csúcsára, akkor elégedettek lesztek. Itt van 200-220 ember. Ebből 20 el fog jutni a karrierjének a csúcsára. Jobb, ha most megnézitek ezt a csúcsot. Ha odaértek, és körbenéztek, elégedettek lesztek? Nem lesz az, hogy körbenéztek, és rájöttök, hogy vannak magasabb csúcsok? Ha valaki elérte az egyiket, nagyon nehéz átmászni a másikra.”

Nézd meg a teljes videót!

 

Olvasd el Legyél jobb rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő