Legyél jobb!

Ezzel a rendszerrel virtuálisan is rendelhet az orvos, méghozzá ingyen

Forbes
2020. március 31. 2 perc olvasás

Ingyenessé tette online és telefonos orvosi ellátásra fejlesztett rendszerét a MediCall nevű startup – írja közleményében a cég.

Bár a MediCall alapvetően fizetős, a járvány idejére bárki igénybe veheti. Működése egyszerű: az orvosok regisztrálnak, a cég munkatársai pedig a betáplált adatok alapján készítenek profilt a szakembereknek. Az orvosok ezt követően megadhatják szabad időpontjaikat, amikre a betegek be is jelentkezhetnek.

A páciensek megoszthatnak leleteket, dokumentumokat, ezáltal az orvosok is több információt kaphatnak. Ehhez nem is kell komplex technika, elég egy laptop vagy akár okostelefon. „A kezdeményezés múlt hét végi elindítása óta már 30 háziorvos profilja kikerült az oldalra és még többen várnak arra, hogy befejeződjön folyamatban lévő regisztrációjuk. Az orvosok folyamatosan ismerkednek a rendszerrel, amit segít, hogy használatához nincs szükség különösebb technikai tudásra” – írja a közlemény.

Hangsúlyozzák, hogy a startup rendszere „,kulcsrakész”, és nemcsak orvosok, de magánintézmények is jelezték, hogy érdekli őket a beépíthető videókonzultáció lehetősége. A cég szerint a járvány kezdete óta egyre több az érdeklődő. „A nap 24 órájában elérhető szolgáltatáson keresztül jelenleg 60 szakterület 400 orvosa között válogathatunk, a regisztrált felhasználók száma pedig meghaladja az 53 000 főt.”

A már regisztrált orvosok ezen a linken érhetők el, a regisztrálni kívánó szakemberek pedig ide kattintsanak!

Kép: National Cancer Institute // Unsplash