Marten Newhall / Unsplash
Legyél jobb!

Ezt a 7 hibát kerüld el, ha új munkahelyre pályázol

Forbes
2020. május 26. 4 perc olvasás

A világ bármely pontján nehéz helyzetben vannak a munkáltatók és a munkavállalók is, így lehet, hogy sokan új munkahely után kell, hogy nézzenek.

Bár szurkolunk, hogy ne legyen így, de az élesedő verseny miatt fontos, hogy felkészülten állj a kihívás elé és kiemelkedj a többi munkakereső közül. A forbes.com segítségével íme hét olyan amatőr lépés, amitől garantáltan hátrányból indulsz, tehát mindenképp kerüld el őket. 

1. Nem személyre szabott Linkedin-meghívót küldesz

Időt szánsz arra, hogy növeld a network-öd: szuper! De ne az utolsó méteren bukj el a kapcsolatépítésben. Írj egy rövid, udvarias, személyre szabott üzenetet mindenkinek, akinek meghívót küldesz, így a kapcsolataid kapcsolataihoz is el tudsz jutni, és még emlékezni is fognak rád, ha jól csinálod. Egy másik opció, hogy a Csoport funkcióban olyan közösségekhez csatlakozol, akik a pályázandó területen dolgoznak, így célirányosan releváns emberekkel ismerkedhetsz meg. 

2. Túl rámenős vagy

Mielőtt bárkit megkeresel: informálódj. A közösségi médiában mindenki aktivizálhatja magát: nézd át a megosztásait, publikációit, esetleg kommentelj vagy oszd meg őket. Aki ír valamit azért teszi, hogy mások olvassák, így a te első benyomásodra jó hatással van, ha már a bemutatkozás előtt beugrasz neki valahonnan. Bármit is csinálsz, ne felejtsd el semmiképp: a bemutatkozás kulcsfontosságú.

3. Ne hidd, hogy mindenhol ugyanazt keresik

Ha megkapsz egy pozíciót azért van, mert a munkához legrelevánsabb készségeidet sikerült megmutatnod, nem feltétlenül a legnagyobbakat. Ideális esetben ez a két halmaz fedi egymást, de ma már az összemosódó munkaterületek világában ez egyáltalán nem biztos.

Legyél büszke arra, amit elértél, de mielőtt kiküldöd a CV-det vagy a motivációs leveledet, győződj meg róla, hogy azokat a készségeket helyezed előtérbe, amit az adott cég keres – és ez mindenhol más lesz.

Soha ne felejtsd el átnézi a közösségi média profiljaidat kínos vagy kompromittáló képek és posztok után. Hidd el: a jó helyeken megnézik. 

4. Nem gyakorolsz hangosan

Amikor interjúzol, előtted és utánad is több tucat ember érkezik a pozícióra,

a HR-es pedig nem fogja mindenkinél feltenni azokat a kérdéseket, amelyekre a válasz a lehető legjobb színben tüntet fel.

Ezért ne bízd a véletlenre: gyakorold be, mit kell elmondanod, hogy minden fontos és jó dolgot megtudjon rólad az interjúztató. A hangos gyakorlás oka pedig az, hogy minden sokkal jobban hangzik a fejedben, mielőtt amikor átgondolatlanul kimondod. Ne bízd a véletlenre!

5. Unalmas kérdéseket teszel fel

Amikor megkérdezik az interjú végén, van-e kérdésed, az nem egy udvariassági kör. Íratlan szabály, hogy ilyenkor kérdést kell feltenned. Jó technika, ha elképzeled, milyen kérdésekbe ütköznél az első napon, és azokból előreveszel néhányat. Szóljanak ezek a csapat és a közös cél eléréséről, nem a személyes, egyéni fejlődésedről.

Készülj több kérdéssel, mint amennyit elégnek gondolsz, hiszen lehet, hogy többet indirekt megválaszolnak már az interjú közben. 

6. Elfeledkezel a referenciákról

A referenciák elengedhetetlenek, hogy bizonyítsd a szakmaiságod és hitelességed, ezért már akkor kezdj el róluk gondoskodni, amikor munkahelyváltáson töröd a fejed.

Gondolkodj kreatívan és ne feltétlenül az előző főnöködtől kérj ajánlást, használd a kapcsolati hálód.

Készítsd fel a személyt, akitől végül kérsz (CV-vel, beszélgetéssel, fő mérföldkövekkel és sikerekkel), hogy képben legyen. 

7. Átugrod a tárgyalást

Még ha elégedett is vagy az ajánlattal, hagyj magadnak 1-2 napot, amíg átgondolod. Jobban mutat a munkaadónak is, ha azt látja, megfontolt vagy és nem kétségbeesett. Ez a kis idő esélyt ad arra, hogy letisztázd a gondolataid és mentálisan felkészülj az új időszámításra az életedben.

Bár nehéz lehet, de soha ne fogadd el az ajánlatot abban a pillanatban, ahogy megkapod.