Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Ez a 3 legjobb pillanat, amikor fizetésemelést kérhetsz

Fizetésemelést kérni nem egyszerű dolog, a legtöbb szervezetben több mindentől függ, hogy éppen megkapjuk-e, amit kérünk. Liz Ryan, a Forbes.com külső szakértője szerint van három időpont, amikor biztosabb a siker.

Rengetegen elkövetik azt a hibát, hogy megvárják, míg a főnökük leül velük az éves értékelésre, és akkor mondják neki: “Ja, egyébként, remélem idén elég jó fizetésemelést kapok”. Ez a megközelítést szinte sosem működik, mivel a fizetési büdzsét az éves értékelésekre általában már meghatározzák.

Ki lehet emelni viszont három pillanatot, amikor leginkább érdemes fizetésemelést kérni:

  1. Amikor elvállaltál egy nagyobb, nehezebb feladatot. Például, ha átvettél valamit, ami eddig másnak a munkája volt.
  2. Amikor sikeresen befejeztél egy nagyobb projektet, és éppen elkezdenél egy újabb nagyot.
  3. Három hónappal az éves értékelésed előtt.

Ha arra kérnek, vállalj felelősséget valamilyen nagy dologért, tökéletes időpont fizetésemelés kérésére. Ha éppen diadalt arattál, szintén jó ötlet a fizetésedről beszélgetni a főnököddel. Ha pedig nincs semmi különösebb történés, akkor legalább 12 héttel az éves értékelésed előtt szólj, így még lesz ideje a cégednek tervezni, sokkal nagyobb eséllyel kapod meg, amit kértél.

 

A matematikában az ember a dolgokat nem megérti, hanem megszokja.