Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Évvégi túlórák, karácsonyi szabik? Most vágódj be a főnöködnél!

Az év utolsó időszakában már mindenkinek a sípályán, a forralt boron meg a bejglin kattog az agya, miközben a legtöbb cégnél épp csúcsidőszak van. Aki épp karrier- vagy munkahelyváltáson tipródik, vagy pusztán jobban akar teljesíteni jelenlegi munkahelyén, az pont kihasználhatja a következő heteket.

Ashira Prossack a Forbes.com-on szedte össze a szerinte leghasznosabb tippeket.

 

Jelentkezz plusz feladatokért!

Az év vége majdnem minden cégnél brutálisan sűrű, ha ilyenkor nem a panaszkodók vagy frusztráltak csoportjába állsz be, hanem épp ellenkezőleg, extra feladatokat vállalsz, azzal elég jó pontokat szerezhetsz a főnöködnél. Karácsony előtt már többen elmennek szabadságra, adódhatnak lefedetlen területek, amik máskor nem rád tartoznak. Nem gond, nyugodtan ugorj be más helyett, így bizonyíthatod eddig nem ismert képességeidet, és azt, hogy csapatjátékos vagy.

Networkölj!

Karácsony előtt sűrűsödnek a céges partik és hasonló networking események, ne ijedj meg tőlük. Próbáld ezeknek az előnyös oldalát nézni, a szokottnál oldottabb hangulatban ismerkedni, és valódi kapcsolatokat építeni a szimpla névjegykártya-osztogatás helyett. De nem ez az egyetlen módja a hasznos networkingnek, Facebook vagy Linkedin csoportokhoz is csatlakozhatsz, szólj hozzá az ott folyó beszélgetésekhez, vetesd észre magad. És miután lementek az ünnepek, akkor is ápold a frissen épített kapcsolataidat.

Tisztogasd az online profilodat!

Ez különösen fontos, ha változtatni akarsz, ma már mindenki az online elérhető információkkal kezdi, ha képet akar kapni rólad. Figyelj arra, hogy következetes legyél a különböző platformokon, mindig friss legyen a pozíciód, munkaköröd vagy a fotód, és szakmai célból ne szelfiket mutass, bármilyen jól sikerültek is. Hasznos lehet, ha van egy rövid és egy hosszabb leírásod magadról – legyen egy nyitó mondatod, amiben a lényeg már benne van (XY vagyok, itt és itt dolgozom, ebben a pozícióban, és ezt és ezt csinálom), majd utána helytől függően fejtsd ki a részleteket.

Végezz önértékelést! 

Végül, de nem utolsó sorban, nézz egy kicsit magadba: hol tartasz a karrieredben, mit értél el eddig, mik a céljaid. Ott vagy, ahol lenni akarsz? Jó úton haladsz álmaid munkahelye felé? Milyen lépéseket tettél, teszel azért, hogy a megtaláljanak a lehetőségek, és a megfelelő helyen legyél? Elemezd a körülményeidet és a lehetőségeidet, hogy 2019 a legjobbat hozza a karriered szempontjából.

4 módszer, amivel az év végén is produktív maradhatsz

Oszd meg!