Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Óra a Semmelweis Egyetemen. Fotó: SE Média

ENSZ-rangsor: a Semmelweis Egyetem a világ 200 legjobb egyeteme között

Először készült el az ENSZ fenntartható fejlődési céljain alapuló rangsora, melyben az egyetemek társadalmi és gazdasági hatását mérik össze. A 76 ország több mint 450 egyetemét tartalmazó ranglistára (THE University Impact Rankings 2019) összesen két hazai felsőoktatási intézmény került be.

A most először elkészített rangsor az ENSZ úgynevezett Fenntartható Fejlődési Céljait veszi alapul, melyből összesen 17 célt nevezett meg a nemzetközi szervezet még 2015-ben. A Semmelweis Egyetem ezek közül a következő három területen teljesít kiemelkedően a most publikált rangsor szerint:

  • egészség és jóllét
  • ipar, innováció és infrastruktúra
  • tisztességes munka és gazdasági növekedés.

Magyarországról a Szegedi Tudományegyetem került még fel a listára ugyanezt a helyezési kategóriát elérve. A dobogós helyeken egy új-zélandi és két kanadai egyetem végzett. A teljes rangsort itt lehet végigböngészni.

Budapest után Szegeden terjeszkedik tovább a Demola nemzetközi innovációs hálózat

Kiemelt kép: Óra a Semmelweis Egyetemen. Fotó: SE Média

 

"A felnőtt horgászok többsége totál analfabéta. Egy átlaghorgász nagyjából 3 ezreléket tud a horgászatról, én talán 3 százalékot."

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója