Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Óra a Semmelweis Egyetemen. Fotó: SE Média

ENSZ-rangsor: a Semmelweis Egyetem a világ 200 legjobb egyeteme között

Először készült el az ENSZ fenntartható fejlődési céljain alapuló rangsora, melyben az egyetemek társadalmi és gazdasági hatását mérik össze. A 76 ország több mint 450 egyetemét tartalmazó ranglistára (THE University Impact Rankings 2019) összesen két hazai felsőoktatási intézmény került be.

A most először elkészített rangsor az ENSZ úgynevezett Fenntartható Fejlődési Céljait veszi alapul, melyből összesen 17 célt nevezett meg a nemzetközi szervezet még 2015-ben. A Semmelweis Egyetem ezek közül a következő három területen teljesít kiemelkedően a most publikált rangsor szerint:

  • egészség és jóllét
  • ipar, innováció és infrastruktúra
  • tisztességes munka és gazdasági növekedés.

Magyarországról a Szegedi Tudományegyetem került még fel a listára ugyanezt a helyezési kategóriát elérve. A dobogós helyeken egy új-zélandi és két kanadai egyetem végzett. A teljes rangsort itt lehet végigböngészni.

Budapest után Szegeden terjeszkedik tovább a Demola nemzetközi innovációs hálózat

Kiemelt kép: Óra a Semmelweis Egyetemen. Fotó: SE Média

 

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."