Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Első magyarként kapta meg a borpiac egyik legfontosabb nemzetközi díját Herczeg Ágnes

„Idén a londoni WSET & IWSC Future 50 díjának shortlistjén egy magyar nő neve is ott van: az én nevem. Az első magyar a bor, párlat és szaké ágazat jövőbeli meghatározó szakembereinek listáján” – írta az augusztusi Forbes magazinban megjelent publicisztikájában Herczeg Ágnes, a világ legismertebb borversenyeinek bírájaként is ismert szakértő, aki egyebek mellett az Év női vállalkozója díj 2015-ös nyerte, a Budapesti Metropolitan Egyetem borszakértői képzésének szakmai vezetője és az egyetem Magisztrátusának a tagja.

A ma nyilvánosságra hozott hírek alapján Ágnes shortlistesből győztes lett, átveheti a borszakma legígéretesebb szakértőinek járó díjat.

A címre több mint 600 pályázó közül választotta ki a világhírű szakemberekből álló zsűri azt az összesen 50 szakértőt – többek között termékfejlesztők, dizájnerek, kereskedők, újságírók –, akik a jövő nemzetközileg is meghatározó szakemberei lehetnek a bor-, a szaké- és párlatpiacon. Az indoklásban kiemelték, hogy Herczeg Ágnes az elmúlt három évben kimagasló eredményeket ért el a tanácsadói- és oktatói munkájával (a Lidl Magyarország, és számos borászat borstratégiai tanácsadója), továbbá jelentős szerepet vállal az ágazati innovációk, és a társadalmi felelősségvállalás terén – a szakmában tevékenykedő nő szakértőket a Women of the Vine and Spirits tagjaként és magánemberként is támogatja, sokakat mentorál.

„Szerencsés vagyok, mert erős női mintáim vannak, akik arra tanítottak, hogy higgyek magamban és a tudásomban. Amikor pedig elbizonytalanodtam, akkor az élettől mindig kaptam olyan nőket (és pár férfit is), akik biztattak, és nem hagyták, hogy a kétségeim elfedjék valós értékeimet. Sok energiát pazaroltak el a kritikusaim, sok sebet kaptam feleslegesen. Mára a munkám mellett van egy nagyon komoly misszióm is: az ágazatunkban dolgozó nőket támogatom és segítem. A mentorálástól a szakmai előadások szervezéséig. Az Egyenlítő Alapítvány aktív tagjaként sokunkkal együtt én is azon dolgozom, hogy a nőket ne a nemük határozza meg a munkában, hanem a teljesítményük” – írta korábban a Forbesban.

Oszd meg!