Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Matt Lee / Unsplash

Egy kis háziversenyből még nem volt baj – motivál, hogy jobbak legyünk a kollégáinknál

Egy amerikai felmérés szerint a munkavállalók több mint fele szívesen lát egy kis baráti versengést a munkahelyén, mert ez motiválóan hat a teljesítményükre. 

A Prodoscore nevű szoftvercég ezer embert kérdezett meg a legkülönbözőbb szektorokban arról, mit gondolnak a munkahelyi versengésről, az eredményről pedig a New York Post számolt be.

Eszerint a megkérdezettek 67 százaléka nagyon is kíváncsi arra, hol helyezkednek el a munkatársaik közti teljesítmény-hierarchiában. A legkiugróbban a sales területen dolgozókat mozgatta meg a kíváncsiság a kollégáik teljesítménye iránt. Az olyan területeken, ahol havonta célszámokat és mérföldköveket kell elérni, ez gyakori jelenség. 

A munkatársakkal kapcsolatos kíváncsiságuk nem jelent egyet azzal, hogy szeretnek a saját teljesítményükről hallani.

Kevesebb, mint 50 százalékuk tartja az éves értékelő értekezleteket hasznosnak.

30 százalékukat stresszeli a helyzet, 22 százalék pedig arról nyilatkozott, hogy külön teher az értékelésekkel járó papírmunka. 

67 százalék inkább az aktív coacholást tartja hasznosnak a főnöktől,

54 százalékuk pedig egyszer s mindenkorra lecserélné a teljesítményértekezleteket mentorálással és magasabb beosztású alkalmazottakkal való tapasztalatcserére.

Ha pedig mégis sor kerül a nem túl népszerű értekezletre, akkor a vizsgált tábor több mint fele elismerést, leginkább fizetésemelést vár. 

Borítókép: Matt Lee // Unsplash

 

"Különös szervezetem van. Nem emlékszem rá, hogy munka közben valaha is elfáradtam volna, csak a semmittevés merít ki végképp."