Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mimi Thian // Unsplash

Deepfake, TikTok-veszélyek: ingyenesen elérhetővé tette a Neumann Társaság az IT biztonsággal foglalkozó könyvét

Méghozzá olyan, amit szakemberek jegyeztek, mert a Neumann Társaság ingyenesen letölthetővé tette az IT biztonság közérthetően című tananyagának 2019-es kiadását.

A könyvet Erdősi Péter Máté és Solymos Ákos írták, első kiadása 2017-ben jelent meg, a frissített, idei változat azonban olyan kurrens ügyekkel is foglalkozik, mint a videómanipulálásra alkalmas Deepfake-eljárások vagy a kínai TikTok app veszélyei, ami, mint nemrég a Forbes is megírta, a kínai kormány kénye-kedve szerint cenzúrázza a tartalmakat.

Az idei frissítésben a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági Akadémiájának szakértői is közreműködtek.

A könyvet innen lehet letölteni, igaz, pár adatot meg kell adni hozzá (nevet, e-mailcímet).

Kép: Mimi Thian // Unsplash

Aki valamit kreál, felépít, teremt, azért tudja megtenni, mert nem szégyelli magát. Aki szégyelli magát, nem mer teremteni. Hát akkor mit tehet? Rombol. Szerintem a rombolás a szégyenből ered.